van der Horst

25H Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren op de randanimatie

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
Het is één van de sterke punten van de 25 Uur van Francorchamps, het hoogtepunt van de Be Trophy: terwijl de rijders het op de piste tegen elkaar opnemen, leeft de paddock op zijn eigen ritme, tot groot jolijt van groot en – vooral – klein. Ook dit jaar zijn de animaties talrijk en gevarieerd.
  • Prospeed Competition
Ere wie ere toekomt: Kidibul – het bekende aperitiefmerk voor de kids – neemt een grote ruimte in beslag, met een schitterend springkasteel van zo een vijftien meter lang. In de endurance-paddock staat er een tweede springkasteel, enkele kermisattracties (eendjes vissen, botsauto’s, elektrische karts, lunapark) en een paar kraampjes waar men kledij en andere accessoires kan kopen.
 
De volwassenen – of grote kinderen – kunnen hun virtuele stuurkunsten testen op de simulators van Michelin en Ellypsis. Deze laatste staat in de hospitality van Kronos Events, vlak bij de Source, waar dankzij BD World ook een leeshoekje werd geïnstalleerd. Kunstenaars in spe kunnen zich trouwens uitleven door het kleuren van een motorkap van de Be Cox #63, die in de kleuren van Cap 48, Make a Wish en Wings for Life staat.
 
Op het platform langs de endurancestands wordt er door Reducta tenslotte een 25 uurs-race georganiseerd… voor telegestuurde Be Cox! Hun prestaties over een dubbele rit rond de klok zijn trouwens verbazingwekkend te noemen. En dan is er nog de Hill Street Band, die met hun gebruikelijke enthousiasme de pregrid en de race zullen kleuren.
 
Parade Stavelot 25 Hours: niet te missen!
U kent de parade in het centrum van Le Mans aan de vooravond van de 24 uur, u kent de parade in Spa die ‘onze’ 24 Uur op gang trekt. Sinds vorig jaar kan u ook de parade Be Cox in het centrum van Stavelot op dat lijstje bijschrijven. Het is de ware start van de 25 Hours of Francorchamps!
 
Op donderdag 11 juli worden tussen 18u en 21u de rijders, teams, officials en uiteraard ook de fans verwacht voor een gezellige en ontspannen bijeenkomst in het centrum van het abdijstadje.
 
Het is een unieke gelegenheid om in een magnifiek kader de Be Cox van de beste teams te bewonderen. Niet alleen die uit België, ook uit Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. De wagens passeren er de technische controle, terwijl de rijders aan het publiek worden voorgesteld. De parade ‘Monster Stavelot 25 Hours’ is om 21 uur afgelopen, op het moment dat de Be Cox van het centrum van Stavelot richting paddock trekken. Dan wordt het ernst en zullen de laatste afstellingen worden bijgeregeld alvorens aan de eerste trainingen voor de 25 Hours of Francorchamps 2013 te beginnen.
 
Superpole op vrijdag! 
 
De spanning in de race voor de pole stijgt ten top op vrijdagavond. Om 17u25 mogen de tien snelste teams uit de kwalificaties het tegen elkaar opnemen tijdens een Superpole-sessie.
 
Deze Superpole wordt afgewerkt over drie ronden. De wagens worden voldoende gespreid de baan opgestuurd, zodat ze geen gebruik kunnen maken van de slipstream van hun tegenstanders. Dit keer zal het stuurtalent van de rijder dus het verschil maken!
 
Noteren we nog dat op zaterdagochtend een warm-up voor de Be Cox wordt gehouden, van 09u45 tot 10u15. Nadien is het aftellen geblazen, richting opwarmronde op het oude circuit van Spa-Francorchamps…

Kronos Events press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons