van der Horst

25H Fun Cup: Boonen/Dejonghe/Piessens op pole

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Niet onverwacht heeft Norma de kwalificatie voor de Belcar-manche in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup gedomineerd, met de eerste vijf posities op naam van de Franse constructeur. Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens hebben Deldiche Racing voor het eerst dit seizoen de pole positie bezorgd in hun Turbo-Norma. De Norma M20 FC #110 klokte een 2:20.177 en bleef daarmee het exemplaar van puntenleiders Frank Thiers, Hans Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk met drie tienden voor.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Precies achter de polesitter start morgen de bolide van teamgenoten Joosen/De Cock/Verbergt, met naast zich de McDonald's Norma van Koen De Wit, François Bouillon en Kris Cools, terwijl de Krafft Racing-bolide van Bert Longin en Christoff Corten start vanaf rij drie met naast zich de WCB Lamborghini van Yannick Hoogaars en Jimmy De Breucker.

Independent Motorsports - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Independent Motorsports - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De Lamborghini Huracan Super Trofeo van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens klokte de tweede tijd in de Belcar 3 klasse. De andere grijs-oranje Lambo - het Independent Motorsports-exemplaar van Koen en Kris Wauters sloot als derde in de klasse af op de negende plaats algemeen.


Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten pakten de pole in de onderbezette Belcar 2-categorie, terwijl Kenneth Heyer en Wim Spinoy datzelfde deden in Belcar 4, een klasse met zonodig nog meer bloedarmoede. VGL Racing pakte met de Saker weinig verrassend de pole in Belcar 5, voor de andere Saker van RBC Race Team. De BMW M235i van Jochen Stevens en Laurent Vandervelde was snelste BMW in de klasse, met bijna vijf tellen voorsprong op de snelste naaste concurrent. Convents Racing was primus in Belcar 6; Yannick Dupont, Vincent Convents en Steve Raymakers hielden de JJ Motorsport-merkgenoten met één tiende af.

--- Uitslag kwalificaties Belcar 25H VW Fun Cup (pdf) ---

Foto's: Racingpixels & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 12 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons