van der Horst

25H Spa: Drie op een rij voor Russell Racing?

EMG Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
EMG Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Dit weekend is het Belcar Endurance Championship toe aan zijn derde van zes meetings. Na twee manches op Circuit Zolder te hebben afgewerkt trekt het nationale uithoudingskampioenschap volgend weekend richting de Ardennen, voor een wedstrijd over drie uur. De grote hamvraag voor dit enige Belcar-bezoek aan Spa-Francorchamps: zullen de waardeverhoudingen van de Limburgse omloop ook gelden op het zeven kilometer lange Grand Prix-circuit?
Belcar 1: Wint Russell Racing ook in de Ardennen?
Russell Racing by PK Carsport domineerde de seizoensstart in de editie 2019 van de Belcar. Met twee overwinningen op drie races wisten Hans en Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus met hun #1 Norma al een aardige voorsprong bijeen te rijden: 13 punten in de algemene tussenstand, 19 in de Belcar 1-klasse. Tweede in de hoogste Belcar-categorie is de voorlopig enige andere algemene winnaar van het seizoen, de #11 Norma van Krafft Racing. Ook deze keer deelt Bert Longin de wagen met Christoff Corten. Verder de 'usual suspects' in de klasse van de kleine prototypes, waar we dit weekend ook opnieuw de #9 Norma van QM Development in actie zouden moeten zien.
 
Belcar 2: Wie volgt No Speed Limit op?
In de Porsche-klasse van de Belcar, bestaande uit de deelnemers van Porsche Endurance Trophy, krijgen we dit weekend een andere winnaar. De #991 No Speed Limit Porsche 991 van klasseleiders Fred Bouvy en Damien Coens – al drie keer winnaar dit seizoen – is er immers niet bij. Bouvy heeft zijn wagen ingeruild voor een Norma prototype, een wagen die echter niet tijdig voor de race in Spa kon worden geleverd. Zo gaat de Belcar 2-strijd in de Ardennen allicht tussen de 'Elfer' van THEMS Racing, Speedlover en PG Motorsport. Bij de Caymans hoopt de familie Redant haar mooie reeks verder te zetten, en misschien opnieuw een klasse-podium te veroveren.
 
Belcar 3: komen de Lambo's beter uit de voeten in Spa?
De Lamborghini Huracan Supertrofeo was de hype van afgelopen tussenseizoen, maar voorlopig is het nog wachten op een algemene podiumplaats voor één van de Italiaanse stieren. Eerste Lambo in de algemene tussenstand is de #999 WCB Racing Huracan, op een zesde plaats. Ook in de Belcar 3-rangschikking staan de Lamborghini's niet helemaal bovenaan. Hoewel er een Huracan op posities twee, drie, vier en vijf staat, is de eerste plaats in de Belcar 3-tussenstand immers voor de #4 VR Racing Ford MARC 2 van Eric Qvick, Tom Van Rompey en John Rasse. Hun klassezege tijdens de Zolderse Superprix was ook goed voor een derde plaats algemeen, wat hen in de algemene Belcar-rangschikking op plaats 4 brengt.
 
Belcar 4: Opnieuw de beurt aan de #93 Mercedes-AMG?
Bij Veidec Silver Eagle by Getspeed kunnen ze niet anders dan tevreden zijn over het seizoensbegin. Hun twee Mercedes-AMG GT4 wisten alle klassezeges in Belcar 4 te veroveren: de eerste overwinning was voor de #22, de tweede voor de #93, en de derde opnieuw voor de #22 van Wim Spinoy en Kenneth Heyer, ook leider in de tussenstand. Is het in Spa opnieuw de beurt aan Michael Cool en Bart Van Samang?
 
Belcar 5: Stevens Motorsport verdedigt leidersplaats
Jochen Stevens en Laurent Vandevelde (#475 Stevens Motorsport BMW M235i) hadden al na de openingsmeeting in het kader van de DTM-races in Zolder de leiding in Belcar 5 in handen, maar hadden echter geen van beide races weten te winnen. Die tekortkoming werkte het duo tijdens de Zolderse Superprix weg, waardoor ze nu stevig aan de leiding gaan. Hun voorsprong bedraagt 16 punten op de #154 QSR Racing School BMW, met drie derde plaatsen op drie races best regelmatig te noemen. Verder noteren we de aanwezigheid van de #48 Milo Racing Lamera, die dit jaar voor het eerst in de Belcar in actie komt.
 
Belcar 6: Vierde verschillende winnaar?
De #63 VDW Motorsport BMW, de #69 AR Performance BMW en de #34 JJ Motorsport BMW wisten in Belcar 6 de klassezeges van 2019 mooi onder elkaar te verdelen. Eerstgenoemde, bestuurd door Edwin Beyers, Ron Van De Water en Pascal Deckers, gaat aan de leiding in de tussenstand, maar de verschillen zijn klein. En die zouden nog kleiner kunnen worden indien een vierde BMW in de Ardennen met de bloemen gaat lopen...

Persbericht Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 8 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons