25H Spa: Team WRT Audi R8 LMS tweemaal op het podium

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
De toeschouwers voor de 25H Fun Cup die zaterdag al vroeg het circuit van Spa-Francorchamps opzochten, waren getuige van twee spannende races voor het Britse GT kampioenschap. De zeges gingen respectievelijk naar de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan van Phil Keen/Jon Minshaw en de Team Parker Bentley Continental van Callum Macleod/Ian Loggie. Team WRT schreef ter voorbereiding van de 24H race een Audi R8 LMS in voor het duo Alain Ferté/Stuart Leonard. Dankzij het ideale werk van het team bij de pitstop kon de Audi telkens enkele plaatsen winnen en beëindigde de twee races op de tweede plaats.
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
De eerste race voor het British GT startte chaotisch met twee safety car periodes, waardoor er voor de pilotenwissels slechts twee ronden voluit kon gereden worden. De eerste neutralisatie volgde nadat een Ginetta GT4 van de baan was gegaan, de tweede was het gevolg van een aanrijding tussen de Team Parker Porsche Cayman en een Ginetta, waarbij de Porsche bovenop de Ginetta belandde. Na de pitstops lag de Barwell Motorsport Lamborghini van Phil Keen comfortabel aan de leiding. De Italiaanse bolide won met 14 seconden voorsprong op de Team WRT Audi van Alain Ferté/Stuart Leonard, die heel wat plaatsen had gewonnen door het supersnelle pitswerk van het team. Derde werd ook al een gastwagen, de  Kessel Racing Ferrari 488 van Piti Bhirombhakdi/Carlo Van
Ebor GT - Maserati GT MC GT4
Dam. De vierde plaats was voor de Team Parker Bentley van de Callum MacLeod/Ian Loggie die de tweede wagen van het team bestuurd door Rick Parfitt/Seb Morris voorafging. Na de race kreeg de Team WRT Audi nog een straf van zes plaatsen terug op de grid van de tweede race voor zijn aandeel in een dubbelle aanrijding. In de GT4 klasse ging de zege naar de Ebor GT Maserati GT MC van Charlie Fagg/Matthew Graham.

Start race 2 Spa
De Lamborghini van Keen en Minshaw startte van op de pole voor de tweede race maar met een succespenalty van 10 seconden werd het een moeilijke opdracht om een nieuwe zege te behalen. Keen reed na de start weg van zijn eerste achtervolger de Ferrari van Carlo Van Dam. Stuart Leonard met de Team WRT Audi volgde in zevende positie. Niettegenstaande de handicap van 10 seconden behield de Lamborghini na de pitstops de leiding. Ian Loggie op de Team Parker Bentley was echter genaderd tot in het spoor van de Lamborghini. Bij WRT realiseerde men opnieuw een supersnelle pilotenwissel en Alain Ferté lag volgde nu in derde stelling. Minshaw ging echter rond in een poging een gespinde GT4 te ontwijken en schonk alzo de leiding alsook de zege aan de Team Parker Bentley. Ferté kwam nog sterk opzitten maar strandde op drie tiende seconde van de winnaar. De Macmillan AMR Aston Martin Vantage van James Littlejohn/Jack Mitchell pakte de derde plaats. De overige plaatsen in de top vijf gingen naar de TF Sport Aston Martin van Jon Barnes/Mark Farmer en de Kornely Motorsport Mercedes AMG GT van Kenneth Heyer/Patrick Assenheimer. In de GT4 klasse ging de overwinning voor de tweede maal naar de Ebor GT Maserati GT MC.

Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 11 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.