van der Horst

25H VW Fun Cup: Sport, animaties en een feestelijke stemming!

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Men zegge het voort, het zal dit weekend voor elk wat wils zijn te Francorchamps ! Samen met zijn partners Volkswagen Import en de Belgian VW Club stelt Kronos Events terzelfdertijd een sportwedstrijd en een familie-evenement voor, gezellig en feestelijk. De 25 Uren VW Fun Cup, die van start gaan deze donderdagavond met een technische controle in de stadskern van Stavelot zijn een niet te missen evenement . Meer dan 90 VW Fun Cup en meer dan 420 piloten uit 18 landen zullen zaterdag om 16.55 uur aan de start verschijnen en het is best moeilijk om een lijst met kanshebbers op te stellen.
  • Skylimit Events
Het is een niet te missen afspraak bij het begin van de zomer op het prachtige circuit van Francorchamps. Want de 25 Uren VW Fun Cup zijn véél meer dan een autorace ! Het is eerst en vooral een echt schouwspel dat jong en oud wil bekoren. De terugkeer van Volkswagen Import en van Belgian VW Club als officiële partners heeft het inderdaad mogelijk gemaakt het programma met activiteiten te vullen. Onze lieve kinderen zullen zich kunnen amuseren met de hen aangeboden animaties in de VW stad, daar waar de groteren zullen kunnen genieten van de concerten, van de RTBF Dj Experience avond, van de Oldtimersparades of van de tentoongestelde racewagens in de Belgian VW Club Racing Village. En laat ons de sportiefsten niet vergeten die zullen deelnemen aan de Mountainbike-excursies op zondag 13 juli terwijl ze op die manier Rafaël de la Fuente Villasol vergezellen, die een poging zal ondernemen het 25 uur vol te houden op de fiets om zo maximaal fondsen in te zamelen voor de ‘Bikers for Life’ vereniging.
 
Ook op de piste zelf zal het spektakel op de afspraak zijn.  Vóór het vertrek van de hoofdrace van de VW Fun Cup zijn er enkele spektakulaire sprintraces van maximaal 60’ geprogrammeerd . Het zeer populaire Britse GT Kampioenschap, de Britse en Europese Lotus Cup, de Britse VW APR of ook de drie Ginetta confrontaties zullen de liefhebbers van autowedstrijden doen warmlopen. Maar als klap op de vuurpijl zijn er natuurlijk de 25 Uren VW Fun Cup !

Piloten van overal

Kronos Events zal de link leggen met het prestigieuze verleden van het Ardeens circuit en zal de piloten voorstellen hun opwarmingsronde te rijden op de “oude” omloop van méér dan 14 km (gebruikt tot 1978) alvorens van start te gaan met de 25 Uren om 16u55.
 
VW Fun Cup
VW Fun Cup
Met 92 deelnemende wagens (zonder een of andere laatste inschrijving uit te sluiten …), bevestigt de proef haar statuut van niet te missen wedstrijd voor alle fans van de VW Fun Cup. En er is veel meer dan enkel België, vermits 18 verschillende landen van de partij zullen zijn. Naast de meeste Europese landen, noteren we de aanwezigheid van de VS, van China, Australië, Maleisië, Libanon, Canada, Zuid Afrika of Singapore. Kortom, de vijf continenten zullen vertegenwoordigd zijn door de meer dan 420 piloten! Onder hen zijn er zowel mannen als vrouwen. Er zijn jongeren, minder jongeren en zelfs … heel wat minder jongeren ! Er zijn « vedetten » zoals de RTBF animator Jean-Louis Lahaye of de Franse acteur-humorist  Arnaud Tsamère. Maar er zijn vooral echte gepassioneerden  – beginnelingen of “anciens” van de VW Fun Cup – die hun droom waarmaken door mee te dingen in deze « verlengde » dubbele horlogeronde, op ’s werelds mooiste circuit.
 
En verder stippen  we de aanwezigheid aan van professionele piloten. Zo zal de Oostenrijker Martin Ragginger, overwinnaar van de 24U van Spa in 2010 met een Porsche, onder het nummer #258 rijden van de Italiaanse 8Ks Corse ploeg , één van de favorieten in de Evo2 categorie. De Brit James Nash (verleden jaar 3de op het WTCC, het Wereldkampioenschap van de Toerismewagens) van zijn kant zal de VW Fun Cup #275 Weerts Guest Triple One besturen,  terwijl de Franse Margot Laffite – dochter van de ex- Formule 1 piloot, heel vaardig achter het stuur en momenteel TV animatrice –  ploeg zal vormen met Arnaud Tsamère en Pierre-Yves Rosoux.  Onder de Belgische piloten die als referentie gelden, treffen we meer bepaald Nico Verdonck aan,  Fred Bouvy, Fréderic Vervisch, Michaël Schmetz, Alexis van de Poele, maar ook Vincent Vosse, de laureaat van de 24U van Spa 2002 die zijn pet van het Hoofdverantwoordelijke van het Belgian Audi Club Team WRT inruilt voor zijn helm. Vergeten we ook de ex- kampioenen Belgische Rally niet,  Bernard Munster en Jean-Pierre Vandewauwer, samen op de tweezitter #356 van Trendy Foods, of de Supermoto ex-Wereldkampioen  Gérald Delepine, die een grote fan van de discipline is geworden en een kandidaat op de overwinning in de Evo2 klasse met de #271 van Leader Racing. Tenslotte, de BTCS ex-kampioen Laurent Nef zal ook terugkeren « voor de fun ».
 
Ook de vrouwen zullen goed vertegenwoordigd zijn met een charmant en doortastend viertal (Charlotte Martens, Marie Michiels, Catherine Liégeois en Caroline Leens) , samen de ploeg van de ‘Allure Girls’. Andere meisjes zullen aan het stuur zitten tijdens de proef, naar het beeld van het topmodel Angélique Detavernier, de mooie in België wonende Zuid-Afrikaanse  Naomi Schiff of de Franse Carine Domingues, Julie Buzeau en Sophie Tilly.
 
De 25 Uren zijn ook een wedstrijd die je van binnenuit beleeft.  Zo zullen er dit weekend honderden de passagiersplaats kunnen innemen in één van de twintig Tweezitters, die in een speciaal klassement zullen wedijveren. Een voorrecht dat enkel de 25 Uren kunnen aanbieden !

De Belgische favorieten, maar…

Indien de Britse, Franse en Italiaanse afvaardigingen bijzonder goed vertegenwoordigd zijn en meer bepaald mikken op de overwinningen in de categorieën Evo 1 (benzinemotoren 1.9l) en Evo2 (TDI motoren), moeten we toch vaststellen dat de belangrijkste favorietenen in de Evo3 (benzinemotoren van 2.0l.) zitten en dat ze voor het overgrote deel de Belgische kleuren verdedigen.
 
De Colson Racing ploeg zal  spijtig genoeg niet kunnen rekenen op de laureaat van vorig jaar en titelvoerend kampioen van de discipline, Michel Simul, slachtoffer van een slagaderbreuk in november ll.en vandaag revaliderend. Maar het trio Philippe Crosset-Eric Gressens-Armand Fumal wordt behoorlijk versterkt door  François Verbist. De twee ster-wagens van de Allure Team ploeg, die heel sterk in de kijker stonden bij het begin van het seizoen, zullen opnieuw mikken op een eersteklas bemanning met Fred Bouvy, Lorenzo Donniacuo, Pierre Piron en Damien Dupont in de #274 en Cédric Bollen, Frédéric Caprasse, Guillaume Mondron en Kevin Caprasse in de #277.
 
VW Fun Cup
VW Fun Cup
De Côté Passion ploeg, aangevoerd door de ex-overwinnaar Gilles Debrus (partner met zijn vader Bruno, Jean-Pierre Baudart en Stéphane Charlier), zal mikken op een podiumplaats, net als het #260, boegbeeld van McDonald’s Racing met Frédéric Vervisch, David Dermont, Marc-Olivier Van Oppens, Jérémy Arnhem en Angélique Detavernier. De MTE-Jac Motors clan met Benoit Galand, Olivier Bouche, Laurent Jaspers, Nicolas Nulens en Erik Janssens op het #44, heeft ook argumenten om in de strijd te gooien en dit kan ook gezegd worden van de Acome Racing with LVR ploeg  met de onnavolgbare  Manu Nava, Alain Delrez en vader en zoon Chouvel.
 
Maar, zelfs al hebben ze minder ervaring in de VW Fun Cup, zijn deze vier piloten van LePlan-Deldiche met het #77 zelf helemaal geen onbekenden. Dirk Vermeersch is namelijk twee keer  2de geëindigd in de 24U van Francorchamps in ‘78 en ’80, daar waar Luc De Cock, die steeds erg actief in de GT competities is, nationaal kampioen werd in de Formule Super Vee. Met de jonge en heel snelle éénzitter piloot Sam Dejonghe en de Zuid-Afrikaanse Naomi Schiff zou deze wagen wel eens voor een verrassing kunnen zorgen!
 
Verschillende Frans-Belgische bemanningen lijken ook heel gevaarlijk. We denken aan het viertal van AC Motorsport 1 (#59) met Arnaud Quédé, de Fransman Stéphane Perrin en de jonge Didier Van Dalen et Martin Leburton. Wedenken ook aan het #56 van PVI / Triple One bestuurd door de Fransman Benoit Dupassage en de Belgen Patrick Van Impe, Amin Bentchikou, Pierre Lalmand en Michaël Leenders. Tot slot zullen we goed het #911 van SPI in het oog moeten houden, waar Philippe Illiano en Louis Gervoson zich van de diensten van Alain Ferté hebben verzekerd om een geducht Frans trio te vormen.  
 
Ziedaar wie als favoriet doorgaat. Maar we weten dat verrassingen steeds mogelijk zijn in een VW Fun Cup, en meer bepaald tijdens de 25Uren ! Dat belooft dus een ratrace te worden, met alle soorten wendingen en een heel mooie editie 2014 van deze proef die een klassieker is geworden in zijn genre.

Gratis uitnodigingen downloaden en de wedstrijd van op afstand volgen

Affiche 25H VW Fun Cup 2015
Affiche 25H VW Fun Cup 2015
Ter herinnering kan gezegd dat de algemene inkom van de 25 Uren VW Fun Cup gratis is en dat het mogelijk is gratis uitnodigingen te downloaden op de website van Volkswagen België (www.vw.be) ter waarde van 10 euro voor toegang tot de paddock. Alle informatie kan geconsulteerd worden op de site van VW Fun Cup (www.vwfuncup.eu) op de pagina « 25 Uren ».
 
Als U niet in Francorchamps geraakt, kan U de wedstrijd volgen van achter uw computer, vanop uw tablet of smartphone. Op de site www.vwfuncup.eu, kan u inderdaad de klassementen vinden, de bewakingsbeelden van de omloop en het commentaar van de speakers van het circuit. Overigens zal u ook op uw tablet of smartphone de « Timeline » van de 25 Uren kunnen volgen, maar dan zal u eerst de app. « Timeline by screenity » moeten downloaden en het paswoord « Kronos » intikken. Kortom, waar u ook bent, de 25 Uren VW Fun Cup komen naar u toe !

Kronos Events press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons