van der Horst

25H VW Fun Cup: dichter dan u denkt!

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Met de Trofee van de Hoge Venen die begin april in Francorchamps werd verreden (en waarvoor liefst 35 bolides aan de start verschenen) en de Trophée de Bourgogne die begin mei in het Franse Dijon op het programma staat, is het seizoen van de European VW Fun Cup al goed onderweg. Maar naast het kampioenschap hebben de liefhebbers van de VW Fun Cup al allemaal het weekend van 9 tot 12 juli vet in hun agenda aangestreept. Want dan wordt op het onvermijdelijke circuit van Spa-Francorchamps de hyperpopulaire 25 uur georganiseerd. Een evenement waar zelfs het hele gezin zijn gading vindt.
1999, laatste weekend van de maand juli. De eerste 25 Hours VW Fun Cup zijn volop aan de gang. Toen deelde de sympathieke Kevertjes nog het asfalt met andere VW’s. Maar we moeten toegeven dat niemand toen al had gedacht hoezeer deze wedstrijd een absolute must zou worden!
 
Zestien jaar later zijn de 25 Uur nog altijd een onmisbare afspraak. Op sportief vlak is het een heel belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap, want ze levert dubbele punten op. Bovendien levert een overwinning in de 25 Uur evenveel prestige op als een titel… Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Belgische teams het moeten opnemen tegen steeds talrijker wordende teams uit het buitenland. En dat zal ook dit jaar het geval zijn! Meer dan 50 teams hebben hun inschrijvingsformulier al ingediend. Habitués van het kampioenschap, maar ook teams uit Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Frankrijk…
 
Niet alleen de teams zorgen voor een internationale uitstraling, ook en vooral de rijders. Die komen letterlijk uit de vier windstreken. Vorig jaar vertegenwoordigden de 420 deelnemers 18 landen en… alle 5 continenten. Bij de meest exotische landen noteerden we vertegenwoordigers uit de VS, China, Australië, Maleisië, Libanon, Canada, Zuid-Afrika en Singapore. Alsof het niets is!
 
Omdat er aan een winnende formule best niet te veel wordt gesleuteld zal er ook dit jaar weinig worden veranderd aan het verloop van de wedstrijd. Voor het publiek blijft het kleurrijk ballet van de horde Kevertjes die de Raidillon opstormen een onvergetelijk beeld… Maar het is niet enkel voor de race dat gezinnen naar de Ardennen afzakken. Want de 25 Hours VW Fun Cup zijn een evenement op zich waar iedereen – en dankzij de samenwerking tussen Kronos Events, VW Import en de Belgian VW Club – zijn gading weet te vinden. Er staan heel wat animaties op het menu, naast een parade met Oldtimers en een speelzone voor de kinderen.
 
Kortom, we kunnen u alleen maar aanraden om nu al 11 en 12 juli in uw agenda aan te duiden, en op het mooiste circuit ter wereld deel te nemen aan het grote feest van de 25 Hours VW Fun Cup!

Kronos Events pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 23 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons