van der Horst

25H VW Fun Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren op de tweezitters

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De 25 Hours VW Fun Cup vanuit de tribunes meemaken, dat is al uitstekend. Dat vanuit de kuipzetel van een race-Kever doen, als bevoorrecht toeschouwer, dat is nog beter! De Tweezitter-teams schenken enkele honderden passagiers niet alleen een circuitdoop, ze dragen ook bij aan het spektakel van deze 25 Uur en rijden een ware race in de race.
Sinds het begin van de VW Fun Cup omvat de formule een uniek concept: het meenemen van passagiers in de wedstrijd. Gedurende het hele seizoen van de European VW Fun Cup rijden de Tweezitters dezelfde wedstrijden als de eenzitters… maar ze nemen uiteraard wel een aantal passagiers mee.
Bij het honderdtal wagens dat zich heeft ingeschreven voor de 25 Hours VW Fun Cup zijn er niet minder dan 17 bolides die een heel aparte race in de race zullen afwerken.
Kampioenschapsleider Eric Jardon (#356 Trendy Foods) vat het belang van de Tweezitters goed samen. “Het bedrijf Trendy Foods heeft heel wat klanten en een evenement als de 25 Uur laat ons toe ze in de watten te leggen en ze enkele enkele leuke momenten te laten beleven”, stelt hij tevreden. “We nodigen een deel van onze klanten uit en dompelen ze helemaal onder in deze uitzonderlijke wedstrijd op één van de mooiste circuits ter wereld. Dit concept is uniek aan de VW Fun Cup! Dit kunnen delen met die mensen, dat levert enorm veel voldoening op. Zowel voor hen als voor ons!”
De VW Fun Cup #356 zal dit weekend in ieder geval heel wat opzien baren. En niet alleen omdat ze aan de leiding staan van de tussenstand. Eric Jardon en Francis Plunus, de vaste rijders, krijgen immers het gezelschap van drie voormalige Belgische rallykampioenen: Bernard Munster (kampioen in 1995), Jean-Pierre Van de Wauwer (laureaat in 1998) en Freddy Loix, dubbel en regerend kampioen en goed op weg om aan het eind van het seizoen een derde opeenvolgende titel te halen.
De kandidaten voor de zege in de klasse zijn dan ook talrijk, ook al omdat er ook podia zullen zijn voor de Evo2 Tweezitters (met TDI-motor) en voor de Evo1 (de oude benzinemotoren). Regerend kampioen bij de Tweezitters, het team van CARPASS LRE by DRT kan op versterking rekenen van Stéphane Lémeret, die Alain Vercammen, Karim Al Azhari, Miguel Coppieters en Bashar Mardini zal vervoegen.
Naast het leveren van veel raceplezier aan de passagiers mikt het team ook op dikke punten, na een wat ongelukkig seizoensbegin.
Bij de andere kandidaten rekenen we ook CBRS/AC Motorsport, winnaar van een race in Zandvoort, met het gebruikelijke trio Alain Dupont-Michel Koning-Philippe Fisette en deze kerels krijgen het gezelschap van Arnaud Deckers. Ook in de gaten te houden: ex-kampioenen TML Racing (Baudouin en Florent de Liedekerke rijden samen met Charles-Bernard Héger en Alain Jadot) of JOIN by Allure Team van Belgo-Luxemburgers Jean-Marc Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux, in 2014 BRCC-kampioen, die in deze 25 Uur worden bijgestaan door de ervaren Jérôme Naveaux, René Brugmans en Jean-Marc Bourdouch.
Het is uiteraard onmogelijk om hier alle deelnemers bij de Tweezitters op te noemen, maar de teams van ComToYou (Baert-Hooreman-Henderick-Evrard-Nothomb), DZ Racing (met de Franco-Belgen Dorkel-Zeghouani-Vandormael-Ouassini-Batista), DDS Racing 2 (Deschepper-Mouton-Y. Debersaques-Demunter-Janssens-Tavernier), 1000 Outils (Baudet-Mahy-Resseler-Barbary-Denis) en AC Motorsport 4 (Daout-Sovet-Moors-Frère) zullen allicht ook wel een vinger in de pap te brokken hebben.
Tenzij één van de buitenlandse teams het voortouw neemt? De Fransen van SKR-Bi of van AC Motorsport by Alpes Formation, de Duitsers van... German Team en de Italianen van Fun Taxi Continental zijn in ieder geval niet van plan om een figurantenrol te spelen.
Tot slot willen we ook nog de Tweezitter-deelname van een wagen in de kleuren van de stichting Sun Child meegeven. Voor de #339 is het klassement heel bijkomstig, want het doel is voor alles om kansarme jongeren de gelegenheid te geven een uitzonderlijke ervaring te beleven, de stichting in de schijnwerpers te zetten en er ook fondsen voor op te halen. Die taak nemen volgende rijders graag ter harte: Xavier Mezquita, Rob Krüger, Manu Van de Ryse, Kevin Kenis en journalist Xavier Daffe. Als zaterdag om 16u50 de start van de 25 uur wordt gegeven, dan verdient de VW Fun Cup Sun Child zeker ook uw applaus!

Kronos Events press  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons