van der Horst

25H VW Fun Cup: Aangepast eindklassement, 3de plaats voor Mega Fun Team RLB

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Meteen na afloop van de 25 Hours VW Fun Cup is er in de drukte een foutje geslopen in het eindklassement van wat ondertussen bekend staat als de topper van het seizoen in de European VW Fun Cup. Bleek immers dat het #78 Mega Fun Team RLB van Pierre-Yves Corthals, Maxime Soulet, Stéphane Boulanger en Claude Pirson onterecht een strafronde te veel werd aangerekend.
  • Shopa
RIS de trouwe tijdwaarneming van de VW Fun Cup gaf deze vergissing ruiterlijk toe.
 
« Op vraag van de wedstrijdleiding hebben wij inderdaad het aantal afgelegde ronden nagekeken en hierbij hebben wij deze fout vastgesteld met betrekking tot de #78, » legt Michaël Goblet van RIS uit. « Op het einde van de wedstrijd circuleerden er zodanig veel klassementen en begingen wij bij het toekennen van straftijden na de laatste « Full Course Yellow » een vergissing : de #78 kreeg verkeerdelijk twee ronden straf aangerekend. Een zeer spijtig voorval en wij betreuren dat ten zeerste. »
 
Bij Kronos Events, promotor van de VW Fun Cup en organisator van het kampioenschap, wou men deze situatie rechtzetten.
 
« Als er een vergissing wordt begaan, hebben wij de gewoonte om onze verantwoordelijkheid op te nemen, » licht Marc Van Dalen, baas van Kronos Events, toe. « Wij waren vastbesloten om Mega Fun Team RLB de podiumplaats te schenken waarop zij recht hadden en wij hebben RACB Sport gevraagd de situatie te bekijken. »
 
Geheel volgens wat de regels in zo’n geval voorschrijven, riep de nationale autosportbond de betrokken sportcommissarissen op om deze zaak onder de loep te nemen. Nadat de leden van het College alle elementen met betrekking tot de vergissing van de tijdwaarnemers hadden ontvangen, besloot het College tijdens de uitzonderlijke vergadering van 15 juli om het eindklassement aan te passen en één strafronde te schrappen bij deelnemer #78.
 
Het Mega Fun Team RLB met Pierre-Yves Corthals, Maxime Soulet, Stéphane Boulanger en Claude Pirson  nemen aldus de 3de plaats over van de formatie #294 AC Motorsport 1 met Stéphane Perrin, Martin Leburton, Simon Mirguet en Jonas De Kimpe, die verschuiven naar de 4de plaats.
 
Uitslag 25 Hours VW Fun Cup
 
1. #277 Netcom by Allure Team (Cedric Bollen-Fred Caprasse-Edouard Mondron-Guillaume Mondron-Eric Gressens) 393 laps; 2. #24 Petrolheads (Jean Glorieux-Guillaume Dumarey-Stefan Talpe-Pol Van Pollaert) 2.57.862; 3. #78 MEGA Fun Team RLB (Corthals-Soulet-Pirson-Boulanger) 2 laps; 4. #294 AC Motorsport 1 (Perrin-Leburton-Mirguet-De Kimpe) 3 laps; 5. #289 Conceptexpo by Milo Racing (Lorenzo Donniacuo-Marc Van Cutsem-Fred Bouvy-Pierre Piron) 4 laps; 6. #288 Orhes-Stephya-France Toner (Olivier Pernaut-Arnaud Tsedri-Guillaume Breard-Pierre-Yves Rosoux) 1.32.482; 7. #291 Bustin by DNS (Dominique Bustin-Maxime Lieutenant-Sébastien Kluyskens-Gilles Debrus) 2.28.911; 8. #44 JAC Motors 1 (Laurent Jaspers-Stéphane Henry de Frahan-Benoit Galand-Benoit Dupassage-Patrick Van Impe) 5 laps; 9. #260 McDonald’s Racing (Marc-Olivier Van Oppens-François Bouillon- Xavier Gerard-Frédéric Vervisch-Benoit Visnovsky) 7 laps; 10. #274 Flying Chicken by Allure Team (Julien Collette-Guillaume Swaelens-Frédéric Taminiaux-Simon Tourneur-Sébastien Ryhon) 9 laps

Kronos Events  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons