van der Horst

25H VW Fun Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Iets minder dan een maand geleden kondigde Kronos Events een doel van 110 inschrijvingen aan voor de 25 Hours VW Fun Cup. Ondertussen hebben al 126 deelnemers een inschrijvingsformulier ingediend! En hoewel één of ander forfait niet uit te sluiten valt, zullen dus hoogstwaarschijnlijk meer dan 120 VW Fun Cup zaterdag om 16u50 de Raidillon opstormen, bij de start van "de langste race ter wereld".
Zoals gebruikelijk staat er een fantastische mix van professionele rijders (waaronder Maxime Soulet, Wolfgang Reip, Frédéric Vervisch, Anthony Kumpen, Bert en Stienes Longin, Alain Ferté, enz.), VW Fun Cup specialisten, zegehongerige jonge talenten, rijders die hun comeback maken (zoals Philippe Capocci of Jean-Jacques Smits, bijvoorbeeld) en rijders die nog alles te leren hebben en die dus in de categorie van de debutanten (of toch bijna) mogen worden geplaatst. Bij hen onder andere Kevin Boutsen, de zoon van Thierry.
 
Aan deze lijst mogen ook nog enkele bekende namen uit de showbizz of sportwereld worden gevoegd, zoals de Franse acteur Arnaud Tsamère, voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert of tennisster Kirsten Flipkens… De fans zullen ook veel aandacht hebben voor de familie van de Poele: Eric vormt een team met echtgenote Nadine en hun vier kinderen Alexis, Nicolas, Diego en Kelly. Sympathiek!
 
De volledige deelnemerslijst overlopen is onbegonnen werk, maar we melden graag dat de gebruikelijke smaakmakers van de European VW Fun Cup zeker van de partij zijn en als favorieten mogen worden bestempeld. De strijd wordt echter hard: heel wat goede Franse, Britse en Italiaanse teams zijn zeker in staat om op zondag met de volle buit te gaan lopen.
 
Jaar na jaar wordt de lijst van deelnemers internationaler en internationaler. Dit jaar zijn niet minder dan 24 landen vertegenwoordigd. Naast een groot aantal Europese landen, zijn er ook rijders uit Australië, Burundi, Canada, China, Iran, de VS, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland en Thailand!
 
Genoeg gepraat nu: in bijlage vindt u de mooie deelnemerslijst, die voor zichzelf spreekt. Afspraak op donderdag om 19 uur in het centrum van Stavelot, waar tijdens de parade en de technische controle alle wagens voor het eerst allemaal zullen worden verenigd!

Kronos Events Press  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons