van der Horst

25H VW Fun Cup: Voorbeschouwing van de organistoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Het is een must geworden in de wereld van de races van lange adem en dan hebben we het over de 19de editie van de 25 Hours VW Fun Cup (men dient te weten dat in ’98 de langste etmaalrace slechts 24 uren duurde…) die wordt verreden op het circuit van Francorchamps. Het is een échte race voor rijders en teams, maar de 25 Hours staan nog meer in het teken van een relaxe, familiale sfeer. Bij Kronos Events wordt hard gewerkt om van de editie 2016 een groot succes te maken.
Binnen één maand, om precies te zijn op zondag 10 juli, kennen we de namen van de winnaars van de 25 Hours VW Fun Cup 2016. De langste race ter wereld is altijd goed voor heel veel hoogspanning, met kleine en vaak grote verhalen over winnaars en… verliezers en dat maakt deel uit van de magie van deze bijzonder extra lange etmaalrace. 
 
Tijdens de 25 Hours VW Fun Cup komt bijna iedereen aan de start met gelijkwaardig materiaal. Er is nog steeds een klassement voor de VW’s Fun Cup Evo1 (dat is de allereerste generatie met 1.8 benzinemotoren) en Evo2 (de dieselmotoren) en zij gaan de strijd aan met de Evo3-auto’s, maar het zijn deze laatsten die in aanmerking komen voor de algemene overwinning en ook 95 % deel uitmaken van het startveld.
 
Aangedreven voor een tweeliter benzinemotor en voorzien van een sequentiële versnellingsbak staat deze Evo3 borg voor scherpe prestaties en veel rijplezier. «Op uitzondering van de koets, heb ik echt wel de indruk dat we mogen spreken van een geheel nieuwe auto, »  klonk Jean-Jacques Smits grappend tijdens zijn wederoptreden op Circuit Park Zandvoort. De man uit Waver was, twintig jaar geleden, één van de eersten die geloofde in het concept van de VW Fun Cup en hij was in de wolken over de evolutie van de Racende Kever. « Het is een échte raceauto geworden, » luidde het oordeel.
 
In 2015 verschenen er bijna honderd (99) VW’s Fun Cup aan de start van de 25 Hours.. « En dit jaar willen we het record verbeteren en gaan we voor meer dan 110 auto’s,” verduidelijkt Vanessa Bouchat, bij Kronos Events Series Manager van de VW Fun Cup. « Elke dag ontvangen wij inschrijvingen en de deelnemerslijst geraakt stilaan goed gevuld. Veel Belgische formaties, maar ook de Britten hebben de smaak goed te pakken, terwijl de Italianen talrijker aanwezig zullen zijn, de Franse formaties  op weerwraak zinnen, na het missen van de overwinning tijdens de twee jongste edities, en er ook veel interesse is vanuit Duitsland. Alles lijkt erop te wijzen dat de 25 Hours VW Fun Cup  opnieuw een internationaal treffen worden »
 
Vergeten we tenslotte niet dat de 25 Hours uniek blijft in haar soort en dat heeft veel te maken met het feit dat passagiers de race “live” kunnen beleven aan boord van de tweezitters. Niet alleen tijdens de race overdag, maar ook gedurende de nachtelijke stints nemen co-drivers plaats in het tweede zitje om te gaan voor een onvergetelijke belevenis op Francorchamps By Night!
 
De 25 Hours, dat is een uitzonderlijke sfeer. Met rijders en teams die makkelijk toegankelijk zijn voor het publiek. Daarenboven organiseren Kronos Events, Volkswagen Import en Belgian VW Club allerlei activiteiten, zoals Parade voor VW Oldtimers, voorbehouden aan oudere VW’s. Nog een must voor liefhebbers van alles wat te maken heeft met de geschiedenis van Volkswagen.
 
Noteer alvast de datum in de agenda : 9 en 10 juli. Dat geven we afspraak in de Ardennen op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld!

Kronos Events Press



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons