van der Horst

25H VW Fun Cup: Nabeschouwing Tomas De Backer

Afgelopen weekend vond op het circuit van Spa-Francorchamps de vijfde wedstrijd van het seizoen plaats in de Conrad Mazda MX-5 Cup. Op vrijdag stonden de kwalificatie en race 1 geprogrammeerd en op zaterdag volgde nog race 2 en race 3. Het werd een uiterst succesvol weekend voor Tomas De Backer, met een pole, een zege en twee tweede plaatsen.
“Tijdens de kwalificatie legde ik bestek op een tweede startplaats op 30 deelnemers. Bij de start van race 1 wist ik mij op te werken naar de koppositie, maar door het harde slipstreameffect op de lange rechte stukken was het constant haasje over tot de laatste bocht! Uiteindelijk wist ik dan toch mijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen!” vertelt Tomas De Backer enthousiast.

“Race 2 op zaterdag mocht ik dan vanop de polepositie aanvatten. Wederom was er de ganse wedstrijd een hevige strijd die werd beslist in de laatste bocht, met dit keer een 2de plaats als eindresultaat. Race 3 was een kopie van de overige twee wedstrijden en ook hier werd ik net tweede - op 55 duizendste van de overwinning! Meer nog, in het dagklassement betekende dit eenerste plaats!”

“De eerste overwinning van het seizoen is dus binnen; nu op naar Zandvoort op zondag 5 augustus waar we weer vol voor de overwinning gaan! Nog eens een zeer gemeende dankjewel aan mijn ouders, liefje, vrienden en familie voor de steun elke keer opnieuw op het circuit en eveneens op afstand! Uiteraard ook aan Autobedrijf Lemmens voor de top auto!”

Persbericht Tomas De Backer
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons