van der Horst

25H VW Fun Cup: Bollen-Mondron-Kluyskens-Bouvy en Allure Team demonstreren

Allure Team - VW Fun Cup
Allure Team - VW Fun Cup
De 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup is al zijn beloftes nagekomen. Ongeveer 15 000 toeschouwers werden aangetrokken tot deze buitengewone wedstrijd door de aanwezigheid van Jacky Ickx en zijn kinderen, de eerste deelname van Tom Boonen aan een autosportwedstrijd en de talrijke animaties in de paddock.
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Iedereen hield zijn adem in op zaterdagnamiddag klokslag 16.00u, wanneer 118 wagens de start namen… Iets meer dan een etmaal later kwam de VW Fun Cup #277 Allure Team met een comfortabele voorsprong voorbij de zwart-witgeblokte vlag. Terwijl Cédric Bollen en Guillaume Mondron hun derde succes in vier jaar lieten optekenen, was het voor Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy de eerste maal dat ze het hoogtepunt van de VW Fun Cup op hun palmares konden schrijven.
 
Zoals altijd werd de race, die betwist werd in optimale weersomstandigheden maar 24 keer werd geneutraliseerd, getekend door talrijke gebeurtenissen. Sommigen zagen hun kans al op zaterdag in rook opgaan, te beginnen met de #888 AC Motorsport 1 van Stéphane Perrin-Martin Leburton-Didier Van Dalen-Simon Mirguet… een auto die op dat moment aan de leiding lag.
 
Zondagochtend streden drie teams met het mes tussen de tanden. Maar de #400 van Kevin Caprasse-Logan Jadot-Philippe Soussan werd het slachtoffer van benzinepech. Een uur later, tijdens het aperitief, was een kapotte aandrijfas de reden waarom Michaël Leenders-Pierre Lalmand-Alain Ferté-Philippe Lemoine alle hoop op de zege verloren.
 
Niets kon een zege van het viertal van Allure Team op dat moment nog in de weg staan… “Ik wist dat ik me moest aansluiten bij dit team als ik eindelijk de 25 Hours VW Fun Cup wou winnen”, jubelde Fred Bouvy, die aan het stuur zat wanneer de klok op nul kwam te staan. “De 25 Hours driemaal winnen op vier jaar tijd, dat kan geen toeval zijn! Bravo aan mijn teamgenoten, die zowel snel als voorzichtig zijn geweest, maar vooral aan vader Philippe Bollen, die vandaag zijn verjaardag viert. Deze auto is tot in de kleinste details voorbereid en dat heeft het verschil gemaakt.”
 
Daarachter woedde de strijd voor de twee overige podiumplaatsen tussen vier verschillende teams. Aan het stuur van de #280 Socardenne by Milo reden Lorenzo Donniacuo, Kevin Balthazar, Fred Caprasse en Christophe Nivarlet naar de zilveren medaille, op twee ronden van de winnaars.
 
Manu Nava, de enige rijder die tot nu toe aan alle edities van de 25 Hours VW Fun Cup heeft deelgenomen, beleefde bijna een droom door ditmaal op de kleinste podiumplaats te eindigen met Pierre Piron, Stéphane Charlier en Benoit Philips.
 
Tijdens een bijzonder beproevende wedstrijd vormt een top 10-notering op zich al een prestatie. De #291 Comtoyou Racing (Dominique Bustin-Jordan Latragna-David Dermont-Maxime Lieutenant) kwam als vierde net naast het podium terecht, maar deed wel beter dan de #2 DRM Motorsport (Matthieu de Robiano-Edouard Mondron-Wolfgang Reip-Nico Verdonck-Ghislain de Mévius), de #417 SP Racing by AC (Pascal Raes-Sébastien Incardona-Adrien Brucculeri-David De Saeger), de #44 Jac Motors by MTE 1 (Laurent Jaspers-Stéphane Henry de Frahan-Johan Huygens-Yvan Muller), de #261 Défi 261 (Julien Rodrigues-David Agnus-Ulric Amado-Poppy-Enrico Dileo), de #24 Petrolheads (Jean Glorieux-Pol Van Pollaert-Guillaume Dumarey-Stefan Talpe) en de #172 Uvio by M3M (Farquini Deott-Fabio Randaccio-Ben Pitch-Neil Plummer).
 
Acome Racing 1 - VW Fun Cup
Acome Racing 1 - VW Fun Cup
Twee grote kampioenen hebben hun stempel gedrukt op de wedstrijd. Jacky Ickx, een levende legende van de mondiale autosport, was erbij met zijn vijf kinderen (Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy) en kon iedereen charmeren met zijn vriendelijkheid en beschikbaarheid. Op sportief vlak veroverde de nummer X in de aanvangsfase een plaats in de top 20 na de rijbeurt van Vanina en Romain, die beschouwd kan worden als een van de revelaties van het weekend, na rondetijden die erg dicht in de buurt kwamen van de beteren en dat bij zijn debuut in competitie. Jammer genoeg werd het team verplicht om de nodige herstelwerken uit te voeren door een aanrijding die te wijten was aan een gebrek aan ervaring. De familie Ickx werd uiteindelijk als 76ste geklasseerd.
 
Een andere emblematische sportfiguur in België, Tom Boonen, betwistte in Spa-Francorchamps zijn allereerste autosportwedstrijd. De voormalige Wereldkampioen wielrennen was ontspannen, goedgezind en vooral erg… gepassioneerd. In het gezelschap van zijn vrienden en teamgenoten Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht, sportjournalist van de VRT, amuseerde hij zich rot. Na een parcours dat enkel ontregeld werd door een lichte oververhitting, sloten ze de wedstrijd af op de 29ste positie.
 
Tweezitters: Monster Trendy… eindelijk!
 
Monster Trendy - VW Fun Cup
Monster Trendy - VW Fun Cup
De formatie Monster Trendy, de dubbele regerende kampioen in de categorie voor de Tweezitters van de European VW Fun Cup, werd tijdens deze race telkens weer geteisterd door de pechduivel. Ditmaal was er geen sprake van mechanische problemen in het zicht van de aankomst. Aan het stuur van de #342 zegevierden Francis Plunus, Eric Jardon, Jean Pierre Van de Wauwer en Sarah Bovy, voor de #365 Carpass LRE by DRT (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens-Philippe Wintgens-Alain Jadot) en de #321 Allure Team (Jean-Luc Vandormael-Sébastien Dorkel-Amine Zeghouani-Pierre Tilly-Clément Rougeot-Jean-Yves Wilzer-Jean-François Olivier).
 
“Eindelijk”, juichten beide vrienden Francis Plunus en Eric Jardon, samen in de wagen voor de laatste stint. “We hebben er zo vaak net naast gegrepen. Maar dit weekend spookte het niet in Francorchamps. Bedankt aan Jean-Pierre en Sarah om aan onze zijde te staan.”
 
De #356 by Milo Racing (Fabien Kieltyka-David Nevers-Christian Houben-Gaël Frère-Arnaud Tsamère-Pierre-Yves Rosoux) was een van de snelste deelnemers, maar werd opgehouden door technische problemen en een aanrijding. De top 5 werd dus aangevuld door de #323 TML Racing (Baudouin, Florent en Sylvain de Liedekerke-Charles Bernard Héger-Alexandre Jadot), die minstens op weg leek naar de kleinste podiumplek toen een aandrijfas voor een kostbaar oponthoud zorgde, en de #304 by Milo (Xavier Broers-Manuel Martin-Christian Wauthier-Renaud Martin).
 
Bovendien, en dat blijft een succesnummer in de VW Fun Cup, waren er weer een honderdtal gelukkigen die als co-driver « live » mochten genieten van de strijd bij de Tweezitters !
 
Na deze topper van de European VW Fun Cup is het wachten tot het weekend van 22 en 23 september voor de volgende afspraak met de Kronos 10 Hours of Mettet.
 
Uitslag : (onder voorbehoud) : 1. Allure Team (Bollen-Mondron G.-Kluyskens-Bouvy) 421 ronden ; 2. Socardenne by Milo (Caprasse F.-Balthazar-Donniacuo-Nivarlet) 3 ronden ; 3. Acome Racing 1 (Nava-Piron-Charlier-Philips) 3 ronden ; 4. ComToYou Racing (Bustin-Latragna-Dermont-Lieutenant) 3 ronden ; 5. DRM Motorsport (De Robiano-Mondron E.-Reip-Verdonck-de Mévius) 4 ronden ; 6. SP Racing by AC (Incardona-Raes-Brucculeri-Desaeger) 5 ronden ; 7. JAC Motors by 1 MTE (Jaspers-Henry de Frahan-Huygens-Muller) 6 ronden ; 8. Defi 261 (Rodrigues-Agnus-Amado-Poppy-Dileo) 7 ronden ; 9. Petrolheads (Dumarey-Van Pollaert-Glorieux-Talpe) 8 ronden ; 10. Uvio by M3M (Deott-Randaccio-Pitch-Plimmer) 8 ronden ; 11. DN’s Racing (Caprasse K.-Jadot-Soussan) 9 ronden ; 12. McDonald’s Racing (Van Oppens-Gerard-Beugoms-Visnovsky-Bouillon) 9 ronden ; 13. RPM Racing (De Roeck-Rossel-Gobel-Gilot-Danneels) 9 ronden; 14. SKR Juliette (Ricci-Melin-Creed) 11 ronden ;15. ComToYou Racing (Detry-Dupont-Dejonghe) ; etc.

Kronos Events
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 9 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons