van der Horst

25H VW Fun Cup: Enkele cijfers over de editie 2016...

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De officiële start van de editie 2016 van de 25 Hours VW Fun Cup werd donderdagavond gegeven tijdens de technische controle in Stavelot daaropvolgende de start van de parade. Op het moment dat het aftellen naar allicht één van de mooiste edities van de 25 Hours VW Fun Cup begint sommen we enkele - leuke, verrassende en dikwijls leerrijke - cijfers op, die bewijzen dat deze race wel een heel bijzondere plaats heeft op de kalender.
124 VW Fun Cup presenteerden zich in de paddock , een nieuwe record sinds Kronos Events in 2012 de promotie van de European VW Fun Cup en de organisatie van deze wedstrijd overnam.
 
Ongeveer 550 rijders worden verwacht bij de laatste administratieve controles op vrijdag. Wijzigingen aan de samenstelling van de teams kan nog tot eind vrijdagochtend. Noteren we dat een vijftiental rijders zich hebben ingeschreven op twee wagens, want ze rijden zowel in de Eenzitters als de Tweezitters.
 
24 landen staan op de huidige inschrijvingslijst: Australië, België, Burundi, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Iran, Italië, Japan, Luxemburg, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Rusland, Slovakije, Spanje, Thailand, Verenigde Staten, Wales, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.
 
26 wagens zijn ingeschreven in de categorie van de Tweezitters, waardoor ongeveer 400 passagiers de wedstrijd van binnenin kunnen beleven.
 
175 pk, dat is het vermogen dat de Volkswagen (1.983cc) motor met injectie in de VW Fun Cup Evo 3 levert.
 
205 km/u, is de topsnelheid van een VW Fun Cup op het circuit van Francorchamps.
 
5 verhoudingen voor de sequentiële Sadev-versnellingsbak in de VW Fun Cup Evo3. Daar kan u ook nog een achteruit bijvoegen, die in sommige situatie erg van pas kan komen...
 
750 Kg, het minimumgewicht - zonder rijder - dat een VW Fun Cup Evo3 op gelijk welk moment in de 25 Hours VW Fun Cup moet wegen.
 
2’59’’669: de tijd van de pole positie die tijdens de Superpole 2015 door Fred Vervisch werd neergezet. Noteren we dat er dit jaar geen Superpole zal zijn, maar één enkele kwalificatiesessie - vanavond van 18u15 tot 22u00. Fred Vervisch zal proberen om voor de derde opeenvolgende keer de #260 van McDonald's Racing op pole te zetten.
 
412ronden werden er in 2015 door de #216 VW Fun Cup afgelegd, waardoor het PVI / M3M team van Patrick Van Impe, Amin Bentchikou, Benoit Dupassage en Michaël Leenders de wedstrijd won.
 
3.046,74 kilometer. Het absolute afstandsrecord dateert van de editie 2011, toen het kwartet Van Impe-Bentchikou-Dupassage-Leenders het circuit van Francorchamps 435 maal aflegde om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te winnen.
 
1,279 seconde. Het kleinste verschil aan de finish van de 25 Hours VW Fun Cup. Dat was in 2014, toen Guillaume Mondron tot op het eind de aanvallen van de ervaren Alain Ferté (samen met Philippe Illiano en Louis Gervoson op de #911 SPI) afsloeg, om samen met zijn teamleden van Allure Team Cédric Bollen, Frédéric Caprasse en Kevin Caprasse de zege te behalen.
 
370 pistecommissarissen en 60 standcommissarissen waken over de veiligheid van de deelnemers en de teamleden, maar controleren ook of het reglement gerespecteerd werd.
 
15technische commissarissen van de RACB waren op donderdagavond in Stavelot aanwezig om alle auto's in het stadscentrum te onderwerpen aan een volledige technische keuring.
 
20technici – mecaniciens en ingenieurs - staan in de VW Fun Cup Clinic ter beschikking van de teams. Dankzij een samenwerking van Kronos Events, WRT en de Belgian VW Club werd dit initiatief werkelijkheid en de technici hebben maar één doel: zoveel mogelijk wagens aan de finish van de 25 Hours VW Fun Cup 2016 krijgen.
 
19deelnames aan de 25 Uur. Manu Nava is, samen met Eric Gressens, de enige rijder die aan alle 20 VW Fun Cup-seizoenen heeft deelgenomen en ook zonder onderbreking aan de start stond van alle edities van de 25 Hours VW Fun Cup, en dat sinds 1998 (in dat jaar was dat een wedstrijd over 24 Uur en in 2012 een race over 3000 km.). Manu staat op de #278 voor de 19de keer aan de start en Eric zal deze keer een dubbele functie waarnemen, gezien hij zowel team manager is van de #277 Netcom by Allure Team en ook nog eens deze auto zal delen met Edouard en Guillaume Mondron, Cédric Bollen en Fred Caprasse.
 
Samen 62 deelnames aan de 25 Hours VW Fun Cup voor Manu Nava, Stéphane Charlier, Alain Delrez en Jean-Pierre Baudart, het kwartet aan het stuur van de #278 Acome Racing by DN’S, allicht de meest ervaren bemanning aan de start.
 
1.850 raceminuten vanaf vrijdag 13u30. Naast de 25 Hours VW Fun Cup bestaat het programma ook uit de Miltek Sport VW Racing Cup (2x25’), het BRDC British F3 Championship (3x20’), de Ginetta GT5 Challenge (3x20’), de Lotus Cup Europe (2x30’) en de British GT (dat samen met het Europees Kampioenschap GT4 rijdt), waar zaterdag om 12u10 een race over twee uur wordt verreden. Kortom, spektakel genoeg!
 
34 live videobeelden tussen zaterdag 9 uur en zondag 19 uur, vanaf de verschillende podia van de 25 Hours VW Fun Cup. Deze Live Video is beschikbaar vanaf zaterdagochtend op de site van de VW Fun Cup: www.vwfuncup.eu
 
16u50 : het startuur van een race die u onder geen beding mag missen. Wees er bij!

Kronos Events press  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons