van der Horst

25H VW Fun Cup: Heel wat bekende namen aan de start

25 Hours Fun Cup
25 Hours Fun Cup
Het is een traditie geworden dat heel wat vedetten waaronder niet alleen piloten maar ook bekende sporters en TV figuren deelnemen aan de 25 Hours VW Fun Cup en dit jaar is het niet anders. Wij gaan hier niet alle bekende namen opsommen, maar beperken ons hier tot die namen die in Vlaanderen enige bekendheid genieten. Vooreerst is er Tom Boonen die het plan opgevat had om voor het tweede jaar op rij de race te betwisten aan de zijde van Anthony Kumpen, ditmaal op een wagen van Clubsport Racing Stars. Maar Kumpen raakte vorig weekend betrokken bij een zware crash bij de NASCAR race te Tours en besloot even een pauze in te lassen en om de 25 uren aan hem te laten passeren. De Limburger wordt vervangen door Sam Dejonghe.
  • Dreamdrive
DRM Martin Family - VW Fun Cup
DRM Martin Family - VW Fun Cup
Vorig jaar was er een wagen bemand door de familie Ickx, dit jaar mogen we de familie Martin verwelkomen. Maxime Martin deelt de #399 DRM Martin Family met zijn vader Jean-Michel (viervoudig winnaar van de 24 Uur), zijn nonkel Philippe (twee zeges in de 24 uur) en zijn broer Romain. Ook Nico Verdonck (#2 DRM Motorsport) is weer van de partij evenals Eric van de Poele, Vanina Ickx (net terug uit Pikes Peak) en rallyrijder Ghislain de Mévius. De Nederlander Tom Coronel, de WTCR-rijder met de spectaculaire rijstijl, is ook in ons land een graag geziene gast. Hij werd uitgenodigd door oud collega WTTC rijder Pierre-Yves Corthals om plaats te nemen in de #421 van Mega Fun Team by DDK, waarop ook de 22-jarige Fransman Yann Ehrlacher uitkomt.

Comtoyou Racing - VW Fun Cup
Comtoyou Racing - VW Fun Cup
ComToYou Racing zakt ook nu weer af met een sterke delegatie en telt onder zijn rijders onder meer Denis Dupont, Angélique Detavernier alsook de jonge piloten Gilles Magnus, Ugo de Wilde en Ulysse De Pauw. Frédéric Vervisch zien we dit jaar dan weer op de #260 van McDonald’s Racing. Andere bekende namen uit de autosport die zaterdag aan de start verschijnen zijn Jean-Pierre Vandewauwer (Monster by Milo), Jean Glorieux (Petrolheads), Guillaume de Mévius (DRM Thiribut Event), Emile de Dryver (de zoon van Bernard - DRM L’Amusoir) alsook Romain Ickx en Alexis van de Poele op een wagen van Milo Racing.

De start van de 25 Hours VW Fun Cup wordt gegeven op zaterdag 7 juli om 16 uur door WEC rijder Neel Jani.

Foto's: VW Fun Cup  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons