van der Horst

25H Fun Cup: Maes Racing met ambitie naar langste race van de wereld

Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Tweevoudig winnaar Ruben Maes (2003 & 2007) wil met de ‘vijf’ opnieuw een rol van betekenis spelen in de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Hiervoor doet hij een beroep op het vaste duo Chris Maes en Pol Van Pollaert, die met het chassisnummer 5 het Frans kampioenschap aansnijden. Vierde man is de ervaren Guillaume Dumarey en zodoende zal Maes Racing over een snel en homogeen rijderskwartet beschikken.
Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Ruben Maes: "Het chassisnummer vijf was destijds de eerste wagen die een particuliere klant vond. Mijn vader kocht destijds de wagen en ondertussen heeft die alle mogelijke evoluties ondergaan. We beschikken dus over een Evo3 en die kunnen mee met de snelsten. Ondanks de geboekte resultaten in het verleden en net geen podium tijdens de 6 Uur van Magny Cours werd de wagen opnieuw onder handen genomen door Stefan Dupon, die nu ook als teammanager zal fungeren. Momenteel zijn we vooral actief in het Frans kampioenschap dat ook een zeer hoog niveau haalt."

Guillaume Dumarey is uiteraard ook geen onbekende voor Ruben Maes en is ook nog bloedsnel en betrouwbaar. Beiden zijn trouwens ook ex-winnaars van de 24 Hours of Zolder in 2007 en 2008 met Porsche.       

"We komen om te racen en pakken de zaken vrij professioneel aan. Ik denk dat we een kans maken om vooraan te eindigen, maar dan moet de puzzel goed in elkaar vallen. Er zijn zoveel factoren waarmee je in de VW Fun Cup moet rekening houden. Een goede strategie en een dosis geluk zijn primordiaal. Met meer dan 100 wagens op de startgrid gebeurt er altijd wel iets en je moet trachten de valkuilen te omzeilen. Ook tanken wordt zeer belangrijk, met een verplichte wachttijd van vijf minuten en dan maar hopen dat er geen file staat aan de pomp bij een safety car. Met veel wagens op de piste moet je ook uitkijken voor tragere deelnemers en uiteraard hopen dat de mechaniek overeind blijft in een race over 25 uur. Over de bemanning en de bijstand maak ik me weinig zorgen, we beschikken over een homogeen en goed uitgebalanceerd team. En uiteraard mogen we ook de factor ‘fun’ niet vergeten", besluit de Porsche-concessiehouder uit Ingelmunster.

Foto's: Jacques Letihon / VW Fun Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 7 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons