van der Horst

25H VW Fun Cup: Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten winnen in Spa

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten hebben de Belcar 2-klasse van de Belcar-manche over 180 minuten in het voorprogramma van de Hankook 25 Hours of Spa gewonnen. Het Thems Racing-trio realiseerde de pole, zege en snelste wedstrijdronde en mocht voor het eerst dit seizoen plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Nicolas Vandierendonck toonde zich aan de voet van het podium tevreden met het resultaat. “Filip nam een uitstekende start en zette zo de pole om in de leidersplaats. Hij hield er een constant tempo op na en gaf na een uurtje racen het stuur door aan mij. Bij de pitstop liep het echter fout bij het tanken en verloren we heel wat kostbare tijd. Het was nadien een kwestie van foutloos te blijven en vooral aanrijdingen te vermijden. Dankzij de voorsprong die Filip had opgebouwd, kon ik met weinig druk mijn rondjes afwerken om nadien het commando door te geven aan Bas die het werk perfect afrondde.”

Ook Filip Teunkens was opgetogen met zijn eerste zege in een Porsche 911 GT3 Cup, maar had toch gemengde gevoelens. “Ik nam vandaag een goede start, maar toch had ik het niet eenvoudig op de uitdagende Formule 1-omloop van Spa-Francorchamps. Ik heb het hoofd echter koel gehouden, al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat er vandaag ook weinig concurrentie was. Dat is jammer, want Spa blijft een bijzonder circuit waar je als rijder echt het verschil kan maken. We pakken ook de leiding in de puntenstand in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder, een race waarin we vorig jaar nog onze klasse wonnen en waarin we de basis legden voor onze latere titel.”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
De Nederlander Bas Schouten kreeg de eer de oranje Porsche een laatste keer over de finishlijn te sturen. “Het leek misschien eenvoudig van buitenaf, maar het was eigenlijk best zwaar. De auto was wat overstuurd, maar door het goede werk van Filip en Nicolas eerder in de race heb ik geen echte risico’s meer moeten nemen. De zege was binnen handbereik bij het begin van mijn stint, dus de boodschap was om de wagen heelhuids aan de meet te krijgen. Mission accomplished!” 

De volgende afspraak van het seizoen, is de wedstrijd die de Porsche 911 misschien wel op het lijf geschreven is: de 24 Hours of Zolder. Porsche is recordhouder qua aantal overwinningen op het Limburgse circuit en Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens zijn vastberaden hun naam in de geschiedenisboeken te willen schrijven!”

Persbericht Thems RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons