van der Horst

25H VW Fun Cup: Terugblik Norma Driver Trophy Benelux

Norma Driver Trophy
Norma Driver Trophy
Bert Longin en Christoff Corten hebben op uitstekende wijze gerevancheerd voor de pech bij de vorige wedstrijd te Circuit Zolder. Bij de enige race van de Norma Driver Trophy Benelux 2019 in Spa-Francorchamps triomfeerde het Vlaams-Brabantse duo op hun Norma M20 FC #11 van het Franse Krafft Racing. Deldiche Racing by JTB legde beslag op de twee overige podiumplaatsen, met het exemplaar #111 van Luc De Cock/Tim Joosen/Tim Verbergt voor de bolide #110 van Sam Dejonghe/Tom Boonen/Thomas Piessens.
  • MF Racing
Podium Norma Driver Trophy Benelux Spa-Francorchamps 2019
Podium Norma Driver Trophy Benelux Spa-Francorchamps 2019
Deldiche Racing by JTB nam in de aanvangsfase de wedstrijd in handen. Tom Boonen vertrok vanaf de pole en behield die uitgangspositie na de start. Toen hij het stuur doorgaf aan teamgenoot Thomas Piessens, ontstond er echter een brandje aan boord van de Norma, met enkele minuten tijdsverlies tot gevolg. Ook bij de zusterwagen liepen de pitstops niet geheel volgens plan, waardoor de Krafft Racing Norma M20 FC van Bert Longin en Christoff Corten vooraan plots enkel de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC van Hans Thiers/Frank Thiers/Jeffrey Van Hooydonk als directe concurrent had. Laatstgenoemde wagen dook echter onder de normtijd met een drive-through penalty tot gevolg. Hierdoor werden de beide Deldiche Racing by JTB Norma’s gepromoveerd naar een podiumplaats en slaagde Sam Dejonghe erin om de leidersplaats in de tussenstand over te nemen van Jeffrey Van Hooydonk.

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Reeds voor de start van de wedstrijd over 180 minuten waren de ambities van Bert Longin duidelijk: “we wilden deze race echt winnen om enerzijds te bewijzen dat we er na de pech in Zolder stonden en anderzijds met vertrouwen te kunnen toeleven naar de belangrijkste race van het jaar, de 24 Hours of Zolder. We hebben vandaag gevochten als leeuwen en ik heb daarbij zeer lang in de wagen gezeten. We anticipeerden op een neutralisatie, maar die bleef uit. Bij de eerste pitstop ben ik blijven zitten voor een tweede stint, waarna Christoff na de laatste pitstop het stuur overnam en het werk op een sublieme wijze heeft afgerond.”

Ook een tevreden gezicht bij Norma Driver Trophy Benelux-coördinator Vincent Desschans, “Het was een zware wedstrijd voor veel van onze deelnemers, met toch ook flink wat aanrijdingen. Alle Norma’s bleken echter betrouwbaar en zo kregen we een mooie winnaar in de vorm van Krafft Racing. Heel wat rijders waren overigens opgetogen om na driemaal Zolder eens in Spa-Francorchamps in actie te komen. Tijd nu om de voorbereidingen aan te vatten voor de race waar iedereen naar aftelt: de 24 Hours of Zolder!”

De 24 Hours of Zolder staan gepland op 10 en 11 augustus 2019. De woensdag voordien is er de ondertussen traditionele parade van Circuit Zolder naar het gemeentehuis in Heusden-Zolder, waarna op donderdag de eerste trainingen en Super Pole op het menu staan.

--- Tussenstand Norma Driver Trophy Benelux 2019 na round 3 (pdf) ---

Persbericht Norma Driver Trophy BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 17 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons