van der Horst

29 deelnemers voor FIA Formule 3 World Cup in Macau

Dan Ticktum - Motopark Academy
Dan Ticktum - Motopark Academy
Komend weekend wordt in de nauwe straten van Macau de 70ste Macau GP afgewerkt. Naast wedstrijden voor GT's en toerwagens vindt er naar traditie ook de FIA Formule 3 World Cup plaats. 29 deelnemers prijken er op de deelnemerslijst met als voornaamste namen; Dan Ticktum (Rodin Carlin) en Richard Verschoor (Trident) die er zijn titel komt verdedigen.
Richard Verschoor
Richard Verschoor
Na enkele jaren afwezigheid door de Corona pandemie keert de FIA F3 World Cup terug naar de Chinese gokstad. De laatste winnaar in Macau was Richard Verschoor en de Nederlander komt iet wat verrassend zijn titel verdedigen. Verschoor won de wedstrijd in 2019, samen met het Nederlandse MP Motorsport en komt dit weekend aan de start voor Trident, waarmee hij in 2022 een seizoen in de Formule 2 reed. Naast Verschoor komt er met Dan Ticktum nog een oude bekende aan de start. De Brit gold jarenlang als één van de opkomende talenten in de eenzitterij maar Ticktum bleek een ruwe bolster die niet altijd de juiste keuzes maakte. Het neemt niet weg dat de huidige FIA Formule E rijder wel degelijk tot één van de kanshebbers voor de winst gerekend moet worden in wat zijn vijfde deelname in Macau zal zijn.

Uiteraard komen we op de inschrijvingslijst een hele resem namen uit het FIA Formule 3 kampioenschap tegen. Gabriele Bortoleto, de kampioen van dit seizoen, is er niet bij maar met onder andere Gabriele Mini, Pepe Marti, Olivier Goethe, Sébastian Montoya en Sophia Floersch prijken er enkele bekende namen op de lijst. Voor Floersch zal Macau altijd gelinkt blijven aan haar zware crash in Lisboa waarbij ze in de hekken gekatapulteerd werd en daarbij haar rug brak. De Duitse die dit seizoen als eerste vrouw ooit punten pakte in het FIA F3 kampioenschap komt net als toen in actie voor Van Amersfoort Racing, waarmee ze in recent nog de postseason tests afwerkte.

Isack Hadjar - Hitech GP
Isack Hadjar - Hitech GP
Naast de gekende F3 piloten komen ook enkele jonge talenten een eerste keer in actie in de Formule 3. Zo zien we Ugo Ugochukwu voor het eerst in competitie verband aantreden na een knap seizoen in de F4. Ook Laurens Van Hoepen waagt zijn eerste gok in de F3 nadat hij dit seizoen in het FRECA kampioenschap aantrad. Met Dennis Hauger, Zane Maloney, Isack Hadjar komen er drie rijders uit de Formule 2 in actie. Marcus Armstrong op zijn beurt maakt de overstap vanuit de Indycar.

Er staan de piloten twee trainingen en twee kwalificatiesessies te wachten waarna op zaterdag de kwalificatierace afgewerkt zal worden. Die bepaalt de startopstelling voor de hoofdrace, welke op zondag verreden zal worden.

Foto's: Macau GP, FIA Formula 2 & Hitech GP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op dinsdag 14 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons