van der Horst

29ste editie van 6 uren van Kortrijk blijft vernieuwen

De 6 uren van Kortrijk blijft ook voor de 29ste editie op zoek gaan naar vernieuwingen, voortbouwend op de vertrouwde succesformule. Autostal Groeninghe schotelt opnieuw een herzien parcours voor en zorgt voor de nodige randanimatie in het centrum van Kortrijk. Volgende week maandag, op 17 oktober om 19 uur stipt, openen de inschrijvingen en het belooft nu al drummen te worden om één van de 150 plaatsjes op te eisen.
De 6 uren van Kortrijk zijn toe aan hun 29ste editie, de negende al sinds de heropstart van dit autosportevenement, ondanks een coronapauze van een jaar. Autostal Groeninghe is opnieuw te gast in het centrum van Kortrijk en belooft een laagdrempelig, sportief en sfeervol evenement. Ook dit jaar zal de toegang tot de proeven en de publiekstent gratis zijn, met dank aan de steun van onze partners. De 6 uren zijn, op de veldrit na, het drukst bezochte sportieve evenement van Kortrijk.

Succesformule
Autostal Groeninghe kan teren op een beproefde formule, maar pakt ook dit jaar opnieuw uit met vernieuwingen. Op die manier houdt de organisatie het parcours uitdagend voor alle deelnemers en toeschouwers. Wat niet verandert, is de openingsproef op zaterdagavond, KP Interconstruct - Lavano. Al jaren genieten duizenden toeschouwers van een ruim overzicht en veel spektakel op de site Lavano. Die bleek in het verleden al vaker wedstrijdbepalend te zijn, waar vooral veel te verliezen valt. De proef is 9 kilometer lang, en daarmee ook de langste proef van deze editie.

Intens en compact
Op zondag volgt de hoofdbrok, met drie lussen van vier proeven. Over de middag komen de rijders nog één keertje terug op de site Lavano voor KP Diesel Bernard Lavano, goed dus voor dertien tijdritten. Openingsproef Euroshop Aalbeke ondergaat een grote verandering en wordt een spectaculaire rondkoers waar toeschouwers de deelnemers twee keer kunnen zien. De proef van Bellegem verdwijnt en maakt plaats voor KP Marke en KP Bosschaert Rollegem. En de slotproef, de uitdagende proef van Moeskroen, wordt om veiligheidsredenen een beetje ingekort. Dat brengt het totaal op 95 wedstrijdkilometers. De proeven volgen elkaar ook heel snel op, wat zorgt voor een compacte en intense rally. Rond 17 uur rijdt de winnaar over het podium, op de Grote Mark van Kortrijk.

Randanimatie
Ook in het centrum zal er veel te beleven zijn. In het servicepark kan iedereen de piloten en wagens van dichtbij bewonderen. Rond het Belfort zullen opnieuw tal van dreamcars te zien zijn, en iedereen is welkom in of rond onze sfeervolle publiekstent voor een hapje en drankje.
Op zaterdagavond zijn er opnieuw gratis optredens. Charmezanger Jens mag de zaal op temperatuur brengen voor een stomend optreden van Patje Krimson en Loredana. Na een gesmaakte passage in 2021, moest ook DJ Joeri er opnieuw bij zijn. Ook op zondag is iedereen welkom voor een slotfeest, met nog meer ruimte voor de deelnemende teams en de supporters!

Inschrijvingen
Autostal Groeninghe belooft dus opnieuw een warm evenement voor iedereen. Wie wil deelnemen moet volgende maandag, 17 oktober, om 19 uur klaar zitten. Het aantal plaatsen is beperkt. De eerste 150 (betalende) inschrijvers krijgen startrecht. Onder hen zal de opvolger van recordwinnaar Vincent Verschueren zitten, tenzij hij zelf nog een parel op zijn kroon bijsteekt.

Dank
Naar goede gewoonte wenst Autostal Groeninghe alle sponsors en partners te bedanken: Group Dejonckheere / Landrover-Jaguar, Lavaert Group en Drukkerij Feys in het bijzonder. Ook een dankwoord aan Stad Kortrijk, Stad Menen en Stad Moeskroen, de medische diensten en vooral onze stewards. Ook een dank aan de toeschouwers die zich de jongste jaren voorbeeldig en proper hebben gedragen, en zo een stevig draagvlak hebben opgebouwd tot het succes van de 6 uren Kortrijk.

Autostal Groenighe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op vrijdag 14 oktober 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons