van der Horst

2CV Racing Cup: Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing van de organisatoren

2CV Racing Cup 2014
2CV Racing Cup 2014
Het is een traditie, de 2CV Racing Cup start het seizoen in Francorchamps, in het kader van de Trophée des Fagnes. Uiteraard is de legendarische 24H2CV het hoogtepunt van het seizoen voor de liefhebbers van de 2CV, maar met goed twintig wagens op de inschrijvingslijst, mogen de organisatoren, 2CVRT (2CV Racing Teams), zich tevreden tonen met de première van het seizoen 2014. Na deze uitstap in de Ardennen, volgt Mettet (25-25/05), voor twee afspraken op de Anneau du Rhin (Elzas, 27-28/06), het circuit van Anglesey (24 Uur, UK, 29-31/08). Op Francorchamps zal het seizoen ook eindigen, met de 24H02CV 2014 van 10 tot 12 oktober.
24 teams maken dus de verplaatsing naar de Trophée des Fagnes en na een kwalificatiesessie van 30 minuten (10u20-10u50), volgt een race van 240 minuten op zondag 6 april, tussen 14u00 en 18u00.  Vorig jaar was het JMCE Racing 1 dat heel nipt de zege behaalde. Etienne en Julien Licops, samen met Daniel Peiffer, hopen dat over te doen, maar ze weten dat de concurrentie stevig zal zijn. Vooral het team BNLL is de nieuwe referentie in de 2CV Racing Cup in het algemeen en in de 24H02CV in het bijzonder. De troepen van Patrick Simon zetten twee Hybriden in zondag: BNLL1 voor Coppieters-Lacoste-Lachaud en BNLL2 voor Fosseur-Margrève-Crespin-Crespin. JMCE Racing zet dan weer de #37 in voor Léonard Licops, Bernard Munsters en Maxime Bertho. Het duel kan beginnen…
 
Duel of driestrijd? Want er is ook AG Racing Box, met in de #55 Gérard Abrahams en Guy Jaminet aan het stuur. Phoenix Racing jaagt op een podium met Santkin-Lugens-Piette, net als Kimy Racing (Vigneron-Gasperin-Boulange), Beaufort 1 (Van Gysegem-De Bonhome), VIP OH Racing (Pairiot-De Gennaro-Remacle), Trapanelle Compétition (Chenier-De Robiano), BMR Racing (Blaise-Marquet-Marquet), De Keyn Isotoit (Willems-De Braekeleer-Neirinck), Toiture Honin (Honin-Renaud-Orel), Pacha Racing (Marquet-Herr-Gosselin) en JLC Driving (Close-Lempereur-De Frahan). U hebt het begrepen, met de specialisten van het vak, zal het er om spannen in de Ardennen.
 
Bij de Prototypes met mechaniek van Citroën, is er het Piga Racing Team dat met Denys-Franzen-Gaspar de toon al aangeven, maar niet zonder af te rekenen met CB Globule Racing Team (Courtois-Brethenoux-De Hoe), Team Benoît André (André-Dubois-Businaro), JRT 126 (Lorquet-Lorquet) en de Engelsen van Winsrove Racing (Dalkin-Wilson). Het zal een strijd op het scherp van de snee worden! Ook een duel bij de Améliorées, met enerzijds 2PK Racing Team (Willaert-Staelen-Deopere) en anderzijds Racing Team Gaumais (Cousin-Cousin-Dropsy). Een enkele Classique is zondag van de partij in Francorchamps, de Bio Deuche (Potters-Leys), terwijl Bert en Stiennes Longin eens te meer racen met Steven Vanhoegaerden in de #85 CQS Groep T Racing in de categorie van de Expérimentales.

2CV Racing Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 3 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons