van der Horst

2de editie Blue Coffee: BMW schilderen met koffie! (+ Foto's)

BMW Blue Coffer Project
BMW Blue Coffer Project
De Roemeense artiest Adrian Mitu riep vorig jaar het project “Blue Coffee” in het leven, een dertig dagen durende schilder-marathon die de historie van BMW toonde. Hij gebruikte daarbij een speciale techniek met koffie en waterverf. De Roemeense kunstenaar bereidt nu een 2de editie voor van het project, met een hoofdrol voor de legendarische Jochen Neerpasch.
Alessandro Zanardi
Alessandro Zanardi
“Eerst moesten we de hoofdpunten bepalen en dan de individuele thema’s”, zo vertelt Alex Semeret, perschef van de BMW Groep Roemenië. “Het selecteren van legendarische verhalen en helden is een emotioneel en persoonlijk proces. Iedere dag ontving Adrian een lijst van verhalen, elk vertegenwoordigd met wat afbeeldingen. Hij had de volledige vrijheid om te kiezen wat hem het meest tot de verbeelding sprak. Het eindresultaat is een individuele expressie van de dynamische geschiedenis van het Beierse merk. Dat is wat deze tentoonstelling zo speciaal maakt.” Enkele hoogtepunten zijn schilderwerken van de BMW 328 Touring Coupe, de BMW 507, en de ietwat vreemde finish van Dieter Quester in derde positie tijdens de race van het DTM op het Avus-stratencircuit in 1990. Ook zijn er stukken met de personen die het merk groot maakten uitgebeeld, zoals Jochen Neerpasch.

BMW Blue Coffee Project
BMW Blue Coffee Project
“Koffie is voor mij het symbool van energie wat perfect past bij het BMW Motorsport thema”, legt Adrian Mitu uit. “De warme kleuren van koffie zijn een contrast met de koude waterkleuren, en bieden een uitstekende manier om delen van het schilderij te onderstrepen. Het is een techniek die mij omschrijft in mijn stijl. De project naam is gebaseerd op mijn techniek en de karakteristieke BMW-kleur: blauw”, aldus de artiest. Het project start aan het eind van 2017 met nieuwe sessies en gaat door tot begin volgend jaar.
 
Foto's: BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op zaterdag 23 december 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons