van der Horst

3 redenen om in 2022 een elektrische Audi te kopen

Audi e-tron Sportback
Audi e-tron Sportback
Ben jij ook iemand die genoeg excuses kan bedenken om (nog) niet voor een elektrische auto te kiezen? Wellicht zijn die excuses gebaseerd op vooroordelen die niet per se meer in die mate van toepassing zijn. Zo timmert Audi als producent van elektrische auto’s flink aan de weg om de obstakels uit de weg te nemen. Daarnaast zijn er voordelen die een elektrische auto juist wel interessant maken, bijvoorbeeld voor ondernemers die hun bedrijfswagenpark willen verduurzamen. We bespreken drie redenen om in 2022 een elektrische auto van Audi te kopen.
  • LTF

Actieradius is toegenomen

Een vaak gehoorde reden om af te zien van een elektrische auto, is dat de actieradius van een elektrische auto kleiner zou zijn dan van een brandstofauto. Dat is jarenlang inderdaad een struikelblok geweest. Inmiddels hebben er talloze innovaties plaatsgevonden die voor een verbetering van batterijprestaties hebben geleid. De elektrische auto’s van Audi bieden daardoor vandaag de dag een ‘autonomie’ van 500 kilometer op één volle accu. Dat is voor velen genoeg om een hele week mee op en neer naar het werk te gaan. Daar komt bovenop dat ook de software blijft verbeteren, wat ook nog voor een kleine winst op de actieradius kan zorgen. Deze software optimaliseert namelijk de aansturing van de voorste elektromotor en verbetert de koeling.

Fiscale voordelen

Ondernemers opgelet: in het algemeen gelden voor bedrijfswagens in België interessante belastingvoordelen die doorwerken tot 2031 in de strijd tegen het verlagen van de CO2-uitstoot. Zo blijft een emissievrije auto die voor 1 januari 2017 besteld wordt volledig fiscaal aftrekbaar. Voor wagens die daarna besteld worden, neemt de aftrekbaarheid geleidelijk af tot in 2013 een aftrekbaarheid van 67,5% overblijft. Ook voor het installeren van laadpalen bestaan mogelijkheden voor een belastingvermindering. Dat geldt overigens ook voor particulieren.

Slimme applicaties voor langere ritten

myAudi App
myAudi App
Bij langere ritten is er natuurlijk het obstakel van het tussentijds opladen van de accu van je elektrische auto. Je wilt niet te ver hoeven zoeken naar een oplaadpunt en je wilt zo snel mogelijk weer door kunnen. Naast dat het netwerk van laadstations fors gegroeid is en nog fors blijft doorgroeien, helpen elektrische auto’s van Audi je nog eens een handje. Gebruik je de routeplanner in de myAudi-App, dan brengt deze de ideale etappes van je reis en de laadstops onderweg in kaart. Kies je voor een Audi e-tron GT, dan kun je in slechts 20 minuten je accu opladen van 5% tot 80% procent wanneer je een high-power laadstation (HPC) gebruikt. De Audi virtual cockpit toont ook zonde de routeplanner steeds de meest actuele informatie met betrekking tot het laadniveau van de wagen en geeft aanwijzingen voor hoe je naar het volgende laadstation kunt komen.

Ben je er alsnog niet klaar voor om 100% elektrisch te gaan rijden? Dan kun je natuurlijk nog een tussenstap maken door in eerste instantie te kiezen voor een plug-in hybride. Ook deze wagens vormen een belangrijk onderdeel van de elektrificatie van het wagenpark in België. Ze leveren een zinvolle bijdrage aan de verlaging van de CO2-uitstoot. Ook op het gebied van plug-in hybrides heeft Audi een breed aanbod, van compacte tot luxewagens. Wel is het zo dat voor een plug-in hybride die besteld wordt vanaf 1 januari 2023 de fiscale aftrekbaarheid van benzine- en dieselkosten begrensd is op 50%.

Persbericht DB Online Marketing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op dinsdag 12 juli 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons