van der Horst

34 wagens voor Blancpain GT Sprint Cup

Blancpain GT Sprint Cup Brands Hatch
Blancpain GT Sprint Cup Brands Hatch
In het kader van de Blancpain GT testdagen op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard werden de deelnemerslijsten voor de Endurance Cup en de Sprint Cup voorgesteld. In dat laatstgenoemde kampioenschap zijn er dit seizoen 34 wagens vast ingeschreven, waarbij er acht verschillende modellen aan de start zullen verschijnen. 22 bolides strijden in de snelste klasse, terwijl Pro-Am zes wagens telt en de organisatoren vier inschrijvingen voor de Silver Cup ontvingen. Goed rekenwerk leert ons dat er vervolgens nog 2 deelnemers in één van de drie voornoemde categorieën moeten worden ondergebracht.
Enzo Ide - kampioen Blancpain GT Series Sprint Cup 2016
Enzo Ide - kampioen Blancpain GT Series Sprint Cup 2016
De Pro-cup is traditioneel het best getoffeerd en dat is ook dit seizoen niet anders. Van de 22 inschrijvingen neemt W Racing Team er met zijn Audi R8 LMS maar liefst vijf voor zijn rekening, waaronder het exemplaar van Enzo Ide en Christopher Mies met startnummer 1 en de zusterwagen #5 van Marcel Fässler en Dries Vanthoor. Geen spoor overigens van Phoenix Racing, maar ISR schuift van zijn kant wederom 2 bolides naar voor en ook Saintéloc heeft 1 R8 LMS voorzien.

Belgian Audi Club Team WRT & Bentley Team M-Sport - Audi R8 LMS GT3 & Bentley Continental GT3
Belgian Audi Club Team WRT & Bentley Team M-Sport - Audi R8 LMS GT3 & Bentley Continental GT3
Van Belgische zijde is er vanzelfsprekend ook de deelname van Maxime Soulet, hij deelt de #8 Bentley Continental GT3 met Andy Soucek, terwijl Steven Kane en Vincent Abril de zusterwagen met lucky number 7 bemannen. Rowe Racing is de enige vertegenwoordiger van BMW en schuift twee BMW M6 naar voor, het is nog afwachten wie de bimmers zal bemannen. Geen Garage 59 aan de start, maar het is Strakka Racing die in 2017 McLaren goede resultaten moet bezorgen binnen de Sprint Cup.

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP560-4 R-EX
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP560-4 R-EX
De Pro-Am-klasse leidt een beetje onder een gebrek aan diversiteit, enkel de Ferrari 488 en de Mercedes-AMG GT3 maken er de dienst uit, terwijl de Silver Cup met vier deelnemers een even grote diversiteit kent. In deze laatste klasse zien we onder meer een Reiter Lamborghini Gallardo R-EX aantreden voor de Reiter Young Stars winnaars Marko Helistekangas en Caitlin Wood, naast een McLaren 650S, een Lamborghini Huracàn (met onder meer onze Noorderbuur Max Van Splunteren) en een Ferrari 488 - deze laatste weliswaar voorlopig zonder benoemde rijders.

Van de 34 ingeschreven bolides zullen er 30 strijden voor de eer in de Blancpain GT Series; de combinatie van de Endurance Cup en de Sprint Cup. Het seizoen 2017 van de Blancpain GT Series Sprint Cup start in het weekend van 1 en 2 april op het circuit in Misano.

--- Deelnemerslijst Blancpain GT Series Sprint Cup 2017 (pdf) ---

Foto's: Vincent Wouters, Arne Simons, Georges De Coster, Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 14 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testday Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons