van der Horst

360' van de Suikerstreek: voorbeschouwing van de organisatoren

De 360 minuten van de Suikerstreek zijn toe aan hun tweede editie. Autoclub TRT, gesteund door OCMB, serveren in de streek van het Brabantse Tienen een wedstrijd uit de oude school maar volgens het VAS Classic reglement.
  • VR Racing
“Geen apps maar wel bordjes en bemande posten. Het wordt ‘old skool’, maar wel met inachtneming van de geldende maatregelen inzake Corona”, bevestigt organisator Kenny Leys. “Dat betekent dat onze medewerkers mondmaskers zullen dragen en beschikken over ontsmettingsgel en wegwerp-handschoenen. Er is een wedstrijdcentrum, in de Boulistenclub in Tienen, waar enkel de administratieve afhandeling voor de wedstrijd zal gebeuren aan de hand van een vooropgesteld tijdsschema. Zo zal er telkens maar een deelnemer per keer aan de inschrijvingstafel toegelaten worden. Wie in het cafetaria blijft dient de geldende maatregelen voor de horeca in acht te nemen t.t.z. anderhalve meter afstand of het gebruik van mondmaskers.”

Een dertigtal teams staan al op de deelnemerslijst met onder andere Sander en Paul Van den Wyngaert (VW Corrado 16V), Bart Babeliowsky (Opel Astra), Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Datsun 240Z) en Patrick Holemans met Patrick Meeus (Mazda) als kanshebbers op de eindzege in de diverse klassen. Maar we weten sedert vorig jaar dat de 360’ van de Suikerstreek een zeer eigen kader hanteert, wat de wedstrijd erg “oude stijl” kleurt. Iedere deelnemer krijgt trouwens ook een joker toegewezen, waarbij het hoogste strafpunt dat opgelopen werd tijdens een regelmatigheidstraject automatisch in mindering wordt gebracht bij de eindafrekening. Handig natuurlijk voor wie er in het voorziene marathontraject, een RT van 28 km, in de fout gaat… Wie gaat daar het beste mee om? Krijgen we totaal onverwachte winnaars?

Antwoord op deze vragen krijgt u op zaterdag 3 oktober. Het wedstrijdcentrum, zoals gezegd, ligt in de Boulistenclub, in de Sporthalstraat in Tienen. Van daaruit krijgen de deelnemers een parcours voor de wielen geschoven van goed 250 kilometer doorheen het Vlaamse en het Waalse gedeelte van de provincie Brabant. Maar dit jaar rijden we ook stukjes doorheen de provincies Luik, Namen en Limburg. Gestart wordt er om 13u en de eerste wagens worden omstreeks 20u30 opnieuw op de parking van het Houtemveld in de Sporthalstraat verwacht.

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 30 september 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons