van der Horst

360’ van de Suikerstreek: Voorbeschouwing van de organisatoren

De derde jaargang van de “360 minuten van de Suikerstreek” komt er exact een jaar na de vorige uitgave. Een editie die toen nog wat in de schaduw stond van de Corona maatregelen maar kon afgewerkt worden net voor de tweede golf ons land overspoelde en de riemen weer strakker werden aangetrokken.
Dat zwaard van Damocles lijkt voor deze derde jaargang van het evenement, boven de hoofden van de organisatie, wel verdwenen te zijn. Eén horde diende te worden genomen nl. de wissel van de startlocatie. Deze werd echter al in juli aangekondigd en verliep pijnloos. Het samenwerkingsverband tussen de Tiense Autoclub TRT en het Brabantse OCMB (Oriëntatieclub Midden Brabant) bereidde een wedstrijd voor van ongeveer 220 kilome- ter, verdeeld in twee delen waarbij de deelnemers de provinciegrenzen van Namen, Waals- en Vlaams-Brabant zullen overschrijden. De tussenstop is voorzien in Waver.

De Classic discipline lijkt goed op gang getrokken binnen de VAS, ondanks het feit dat de meeste deelnemers zonder kampioenschapsambities zullen aantreden. Een deelnemerslijst wordt uitgegeven op woensdag 29 september, maar zolang wilden wij natuurlijk niet wachten om u deze wedstrijd aan te kondigen. De logica van het verhaal is dat Jan Eysermans maar ook Bart en Bram Babeliowsky hun eerder behaalde zeges komen verdedigen. Bij de uitdagers kunnen we wellicht opnieuw een mooie greep uit het Classic peloton verwachten zoals Johan Vanhecke en Bert Werniers, Verhaeghe en Mortelé of vader en zoon Van den Wyngaert en Jos en Steven De Man. Misschien zien we ook Dirk Velghe en Geert Verdonck, Vanneste en Crombez maar ook vader en zoon Dupont zaterdag aan de start in Hoegaarden.

Wie er ook komt opdagen en met welk materiaal dan ook, het zal net als de vorige edities een pittige wedstrijd worden, met de nodige valstrikken en voor één keer eens wat verwijderd van de klassieke jachtgronden van de navigatiesport. Met Brabant, de taalgrens en een uitstap naar de provincie Namen zitten velen op onbekend terrein.

Zaterdag 2 oktober gaat het dan allemaal van start, vanaf de nieuwe startlocatie, de sporthal ‘De Struysvogel’ in de Tiensestraat 43 in Hoegaarden (opgelet: aanmelden in het gebouw van Jeugdhuis ‘De Klub’). Daar gaan om 13u00 de eerste deelnemers van start en men verwacht er omstreeks 20u00 de vroegste vogels terug aan de finish. Een kwartier na aankomst van de laatste wagen zal er een definitieve uitslag worden uitgehangen.

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 28 september 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons