van der Horst

38 auto's van 9 merken voor seizoensopener in Misano

Start Qualifying Race Brands Hatch
Start Qualifying Race Brands Hatch
Het wordt een absoluut topjaar voor de Blancpain Sprint Cup, dat een quasi verdubbeling ziet van de startgrid van de afgelopen jaren. Liefst 38 wagens gespreid over negen merken zullen over een maand de start nemen van de eerste wedstrijd in Misano. Daarvan rijden er 31 in de topklasse, de Pro Cup, vijf in Pro-Am en twee in Am klasse. WRT is zoals andere jaren weer het team met de grootste inbreng, zij gaan van vier naar liefst zes wagens.
  • Dreamdrive
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Nog meer Belgische inbreng is er van Boutsen Ginion Racing, dat nu ook de BMW M6 GT3 heeft ingeschreven in de Sprint Cup. De laatste keer dat we het team zagen in een GT-sprintwedstrijd was enkele jaren geleden in Baku, toen ze voor de gelegenheid een McLaren MP4-12C inzetten voor niemand minder dan Stoffel Vandoorne en Frédéric Vervisch. Voor de inbreng van McLaren dit seizoen zorgt dan weer Garage 59, met twee 650S GT3, terwijl ook BMW nog twee wagens mag bijschrijven met de beide exemplaren van Rowe Racing.

#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
Naast WRT worden er ook Audi's ingezet door Phoenix Racing en Saintéloc (beide 2 wagens) en één exemplaar voor ISR. Ook de populaire Lamborghini Huracán mag niet ontbreken, GRT en Attempto Racing zullen elk liefst drie stuks van de Italiaanse bolide gaan runnen. HTP Motorsport en AKKA ASP doen hetzelfde, maar hun oog viel op de gloednieuwe Mercedes AMG GT3. AF Corse en Rinaldi zetten ieder twee nieuwe Ferrari's 488 en een oudere 458 Italia in, terwijl Kessel Racing het met één exemplaar van de 488 doet. Slechts twee Bentley's op de deelnemerslijst, van M-Sport, en één nieuwe Porsche voor Team A-Workx.

Foto's: Arne Simons & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op woensdag 9 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons