van der Horst

3H Monza: Tresor Attempto Racing Audi topt Pre -Qualifying

Tresor Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Tresor Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Lorenzo Patrese was met de Tresor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II #99 de snelste in de Pre -Qualifying voor de 3 Hours of Monza, de eerste race voor de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup. Voor het Team WRT werd het een mindere sessie met geen enkele wagen in de top vijftien en vooral een sortie voor Valentino Rossi.
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II #12
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II #12
Rossi ging rond en de BMW ging achterwaarts de vangrails in, maar de schade bleek uiteindelijk mee te vallen. De BMW van Rossi was nog goed voor een zestiende chrono en was daarmee de best geplaatste van de vier Team WRT BMW’s. Vanthoor en Weerts, samen met Van der Linde stelden zich tevreden met de vijfentwintigste tijd. Comtoyou Racing zag de Audi #11 van Haase/Magnus/Vervisch de dertiende tijd rijden, twee plaatsen achter de AF Corse Ferrari van Machiels/Machiels/Bertolini. Sam Dejonghe was met de #12 Comtoyou Racing Audi goed voor de zeventiende tijd terwijl Maxime Soulet de derde wagen van het team op de negentiende plaats zette. Beide Boutsen VDS Audi’s volgden elkaar in het klassement op de tweeëntwintigste en drieëntwintigste plaats.

Foto's: GT World Challenge Europe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 22 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons