van der Horst

3H Silverstone: Turvey zet Jota Zytek op pole - RAM Racing Ferrari #52 snelste GTE

Jota Sport Zytek-Nissan #38
Jota Sport Zytek-Nissan #38
Nadat Jota Sport Zytek Nissan gisteren al de snelste was aan het einde van de dag, wist de witte LMP2 in handen van McLaren beschermeling Oliver Turvey vandaag ook de pole positie voor de race later op de dag te realiseren. Daarbij bleef hij de snelle Nieuw Zeelander Brendon Hartley in de Murphy Prototypes Oreca-Nissan voor met een marge van maar liefst 8 tienden van een seconde. De verschillen tussen de deelnemers waren in deze kwalificatiesessie overigens opvallend groot, wat waarschijnlijk deels toe te schrijven is aan de nog licht vochtige baan. De Franse Alpine-Nissan, een andere grote favoriet voor de titel, noteerde met Nelson Panciatici de derde chrono op net iets meer dan een seconde achterstand. De Belgische Boutsen Ginion Oreca-Nissan zette de zevende tijd (+4.040s) neer op negen deelnemers in LMP2. Hekkensluiter in de klasse was de al op leeftijd zijnde Lola B11/40 van het Luxemburgse DKR Engineering (+7.602s).
  • LTF
De pole in GTE was weggelegd voor de RAM Racing Ferrari 458 Italia van Johnny Mowlem en Matt Griffin, die daarmee meteen ook de grote favoriet zijn voor de race. Er is overigens wat onvrede over de categorisering van enkele rijders, zo staat Griffin bijvoorbeeld als ‘silver’ in de boeken terwijl de Ier werkt voor Ferrari zelf en de Ferrari #52 de facto dus over een pro line-up beschikt. De Proton Competition (+0.295s) en de ProSpeed Competition (+0.327s) Porsches vervolledigden de top 3. In GTC was de MOMO Megatron Audi van ondermeer onze landgenoot Dylan Derdaele de primus, de pool Kuba Giermaziak was met de R8 LMS sneller dan de twee andere wagens die in de klasse uitkomen; de Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3 en de AF Corse Ferrari 458 GT3. Opvallend was overigens het feit dat al de drie GTC-wagens drie van de GTE-deelnemers voorbleven.

Uitslag kwalificaties
Uitslag kwalificaties

Foto: ELMS/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 13 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons