van der Horst

3H Silverstone: Jota Sport Zytek primus tijdens vrije trainingen

Signatech Alpine LMP2 #36
Signatech Alpine LMP2 #36
De Jota Sport Zytek-Nissan in handen van Simon Dolan en McLaren protegé Oliver Turvey heeft vandaag de snelste tijd afgeklokt in de vrije trainingen voor de 3 Hours of Silverstone. Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft men te kampen met de typische aprilse grillen, maar tegen het einde van de tweede sessie kregen de 23 in actie komende ELMS-deelnemers een droge lijn voorgeschoteld waardoor de tijden alsnog naar beneden doken. Al bij al maakt dit het moeilijk om conclusies te trekken uit de tijdstabellen. De Signatech Alpine-Nissan was in de ochtendsessie nog het snelste met een gigantische marge van +3.683s op de TDS Racing Oreca-Nissan #1, terwijl in VT2 de fraai ogende LMP2 dan weer de tweede chrono noteerde op +0.482s van de bovenvermelde Jota Zytek. Met een sterke line-up als Ragues/Panciatici is deze Franse bolide dan ook een van de grote favorieten voor de wedstrijd van morgen.
  • MF Racing
De beste dagtijd in GTE was weggelegd voor de Proton Competition Porsche 911 GT3 RSR van Ried/Roda/Tandy, die de witte Ferrari #52 (Mowlem/Griffin) van het in Silverstone gevestigde RAM Racing voorafging (+0.654s). De Belgische ProSpeed Competition Porsche die overigens volledig in Franse handen is, klokte af als derde (+1.492s). Opvallend was het relatief kleine verschil tussen de GTE’s en enkele GTC/GT3 wagens in natte omstandigheden. Zo noteerde de MOMO Megtron Audi R8 LMS van ondermeer onze landgenoot Dylan Derdaele in de verregende VT1 de negende tijd algemeen, en moest zo enkel de RAM Racing Ferrari #52 voor zich dulden. Hoewel de organisatie de GT3 wagens probeerde af te remmen met allerhande maatregelen, lijkt dat verschil in regenachtige omstandigheden te worden afgevlakt door elektronische hulpmiddelen als ABS.

Uitslag VT1
Uitslag VT1
Uitslag VT2
Uitslag VT2
Foto: ELMS/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 12 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons