van der Horst

4 Hours Red Bull Ring: Harry Tincknell schenkt Jota Sport de pole

Jota Sport Zytek Z11SN-Nissan
Jota Sport Zytek Z11SN-Nissan
Harry Tincknell heeft met de Jota Sport Zytek Z11SN-Nissan de pole gerealiseerd voor de 4 uren van de Red Bull Ring, de derde manche van de ELMS. De tweede tijd was voor de Race Performance Oreca 03 van Frey/Mailleux, terwijl de Thiriet by TDS Racing Ligier JSP2 van Gommendy/Badey/Thiriet de derde chrono realiseerde. Bij de GT’s was het opnieuw Ferrari dat domineerde en zowel bij de GTE als de GTC klasse de pole pakte. De Ferrari van Adrien De Leener realiseerde de derde tijd in zijn klasse terwijl de Porsche van ProSpeed Competition richting een zevende tijd reed.
  • STX Motorhomes
Thiriet by TDS Racing Ligier JSP2
Thiriet by TDS Racing Ligier JSP2
Harry Tincknell reed een rondje op de Red Bull Ring in 1:23.078, en dat was voldoende om de Zytek van Jota Sport, in Le Mans nog winnaar van zijn klasse, op de pole te zetten. Daarmee was hij bijna een halve seconde sneller dan Franck Mailleux die de tweede tijd realiseerde met de Oreca 03 van Race Performance. De Ligier JSP2 van Thiriet by TDS Racing, die op Le Mans zijn debuut maakte, was nu goed voor de derde chrono. Christial Klien, gisteren nog de snelste bij de vrije trainingen, zette de Newblood by Morand Racing Morgan nu op de vierde plaats. De vijfde startplaats is voor de Alpine A450b van Nelson Panciatici.

SMP Racing Ferrari 458 Italia GTE
SMP Racing Ferrari 458 Italia GTE
In de GTE klasse vinden we de SMP Racing Ferrari #72 vooraan waarin Bertolini de negende tijd algemeen realiseerde achter de acht aanwezige LMP2 bolides. De tweede tijd was voor de Proton Competition Porsche 911 GT3 RSR waarmee Lietz twee tiende seconde moest toegeven op de Ferrari. De derde chrono ging naar de Aston Martin van Goethe/Hall/Brown, die nog een horde Ferrari’s achter zich aan krijgt. Ook in de GTC klasse was de beste score voor een Ferrari; Jan Magnussen realiseerde een 1:30.647 met de 458 van Formula Racing. De ART GP McLaren klokte als tweede af voor de AF Corse Ferrari van De Leener en Sbirrazzuoli.

Foto's: ELMS Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 20 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons