van der Horst

43 wagens voor nieuw seizoen in Michelin Le Mans Cup

2022 Michelin Le Mans Cup Spa
2022 Michelin Le Mans Cup Spa
Vandaag werd ook de deelnemerslijst vrijgegeven voor een nieuwe editie van de Michelin Le Mans Cup. Ook dit jaar kan de ACO rekenen op een stevig startveld. Maar liefst 43 wagens zijn er ingeschreven: 30 LMP3's, twaalf GT's en de wagen op waterstof van H24 Racing. Ook zijn er al veel namen van rijders gekend en daar is ook die van Brent Verheyen bij. De Limburger zal namelijk dit seizoen debuteren in de serie met Pieder Decurtins als teamgenoot in een Duqueine van Haegeli by T2 Racing.
  • De Swert Opticiens
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Vorig seizoen kwam de immers behendige Zwitser al uit in het kampioenschap met Haegeli by T2 Racing en hij doet dit dus nu over met jongeling Brent Verheyen aan zijn zijde. De zoon van Guy Verheyen was afgelopen jaar nog actief in de Supercar Challenge met de Norma en natuurlijk ook in het Belcar Endurance Championship met de Lamborghini van Totaalplan Racing. Dit jaar is het dus tijd voor een stap hogerop en dat doet hij met een Duqueine LMP3. Al is de tegenstand niet mals in de serie met onder meer Felipe Laser en Dino Lunardi als tegenstanders in een veld van 30 wagens.

GMB Motorsport - Honda NSX GT3
GMB Motorsport - Honda NSX GT3
Goed nieuws voor de serie is de gevoelige stijging in aantal bij de GT3's. Met vorig jaar maar zeven wagens die een volledig kampioenschap betwistten, groeit dit naar twaalf dit jaar en dat verdeeld over vijf merken. Zo komt Iron Lynx ook hier aan de start met een Lamborghini en zien we ook twee Ferrari 296 GT3's van AF Corse verschijnen op de inschrijvingslijst. Maar blikvanger bij uitstek zal ongetwijfeld Jan Magnussen worden, die net zoals vorig jaar uit gaat komen voor GMB Motorsport met een Honda NSX GT3. Tot slot staat ook de wagen van H24 Racing weer op de lijst en deze zal ook dit jaar bestuurd worden door Stéphane Richelmi en Norman Nato.

Foto's: Racingpixels - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 2 maart 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons