van der Horst

4H Abu Dhabi: dubbele pole voor 99 Racing

99 Racing - Oreca 07 Gibson
99 Racing - Oreca 07 Gibson
De finale van de Asian Le Mans Series is vandaag ingezet met de kwalificaties voor beide races van dit weekend. Na vorige week de pole nipt te missen, stelde Ahmad Al Harthy vandaag orde op zaken. De Omani zette met de Oreca 07 van 99 Racing de rest van het veld op maar liefst acht tienden van een seconde. Gezien Al Harthy ook de tweede snelste tijd had gerealiseerd, pakte de 99 Racing Oreca eveneens de pole voor morgen. Daarnaast was er een oponthoud tijdens de sessie van de GT's, nadat de Saintéloc Racing Audi #43 in de muur vloog.
  • De Swert Opticiens
Met deze uitslag doet 99 Racing een enorm goede zaak voor het kampioenschap, zeker gezien George Kurtz voor CrowdStrike by APR niet verder kwam dan de vierde plek. Als het Jordaanse team straks drie punten meer verzamelt dan het Amerikaanse, kunnen zij vandaag al de titel claimen. Al kan er veel gebeuren in vier uur racen. Bij de LMP3's was het Alexander Bukhantsov die tweemaal de snelste was met de Cool Racing Ligier.

AlManar Racing by Getspeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
AlManar Racing by Getspeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
Bij de GT's was het al GetSpeed wat de klok sloeg. Anthony Liu realiseerde weer de snelste tijd met de AlManar by Getspeed Mercedes, voor teamgenoot Martin Konrad. Voor de race van morgen zullen beide wagens wel van plaats wisselen op de startgrid. Alban Varutti, teamgenoot van Gilles Magnus, geraakte met de Saintéloc Racing Audi #42 niet verder dan een achtste plek. En morgen zullen ze van veel verder moeten terugkomen, want hun tweede beste tijd was pas de zeventiende plaats waard. Overigens zal er vermoedelijk één wagen minder van het team aan de start verschijnen, nadat Florian Scholze zijn Audi in de muur parkeerde bij het uitkomen van de laatste bocht.

Nu is het aftellen naar de wedstrijd, die om 12 uur Belgische tijd van start gaat.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 10 februari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons