4H Abu Dhabi: JOTA wint de Race 3 van de Asian Le Mans Series

JOTA
JOTA
JOTA Sport met Sean Gelael en Tom Blomqvist, maar zonder Stoffel Vandoorne ditmaal, heeft een chaotische 4 Uur van Abu Dhabi gewonnen, de derde ronde van de Asian Le Mans Series. Zij staan samen op het podium met de mannen van G-Drive Racing. Nielsen Racing #9 won met Colin Noble en Tony Wells in de LMP3-klasse, GPX Racing was met Julien Andlauer, Axcil Jefferies en Alain Ferté primus bij de GT's.
De Jota Sport Oreca vertrok van op de vijfde plaats en vooral door het toedoen van een uitstekende Sean Sean Gelael wist de groene bolide de beide G-Drive Racing Aurus' te verschalken. De #26 palmde de tweede plaats in voor de #25. De Phoenix Racing Oreca strandde net naast het podium.

Nielsen Racing - Ligier JS P320 LMP3
Vooral in de LMP3-klasses vielen verschillende wagens uit. Twee wagens van United Autosport - waaronder de kampioenschapsleider - haalden de finish niet, al na vier ronden, stonden beide autos stil in de pits. De Belgen waren niet heel succesvol vandaag. Jean Glorieux werd pas dertiende algemeen (vijfde in de klasse) voor DKR Engineering terwijl Tom Cloet de rangen van de LMP3-klasse sloot met zijn Ginetta G61-LT-P315-EVO - Nissan.

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing was opnieuw de sterkste in de GT klasse. De Precote Herberth Motorsport Porsche legde beslag op de tweede plaats, de Ferrari van Formula Racing maakte het podium vol. Maxime Martin werd zesde met zijn Aston Martin Vantage AMR GT3. De Aston Martins begonnen sterk aan de race, maar moesten uiteindelijk toegeven aan de Porsches.

Morgen wordt de laatste race verreden van de Asian Le Mans Series van het 2021-seizoen. Alles is nog mogelijk in de unieke seizoen. Bekijk hier de volledige resultaten.

Foto's: Asian Le Mans Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op vrijdag 19 februari 2021.