van der Horst

4H Abu Dhabi: Nikita Mazepin out, Filipe Albuquerque in bij 99 Racing

Nikita Mazepin, Louis Delétraz en Ahmad Al Harthy
Nikita Mazepin, Louis Delétraz en Ahmad Al Harthy
Dit weekend staan de laatste twee races van de Asian Le Mans Series op het programma in Abu Dhabi, maar het zal zonder Nikita Mazepin zijn. De Rus is geveld door ziekte, waardoor 99 Racing halsoverkop naar een vervanger moest zoeken om naast Ahmad Al Harthy en Louis Delétrazde jacht naar de titel voort te zetten. Al duurde de zoektocht niet lang, want men kan rekenen op Acura-fabriekspiloot Filipe Albuquerque, die ook aanwezig is in de Emiraten.
  • Prospeed Competition
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Albuquerque is aanwezig om Nikhil Bohra te begeleiden, die deelneemt in de Formula Regional Middle East wedstrijden, die datzelfde weekend worden verreden. De Portugees zal wel een belangrijke schakel worden, gezien 99 Racing maar liefst twintig punten voorsprong heeft op zijn naaste tegenstander CrowdStrike by APRn en mits een goed resultaat kan het team zaterdag al kampioen worden. Voor het overige zijn er nog een aantal wijzigingen doorgevoerd op verschillende bolides. Gilles Magnus is wel nog steeds van de partij bij Saintéloc Racing waar hij plaats neemt op de Audi R8 LMS GT3 EVO II #42.

Foto: Racing International Photography/Shameem Fahath - Saintéloc RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 9 februari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons