van der Horst

4H Abu Dhabi: United Autosports domineert

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Vorig weekend moest United Autosports nog de wedstrijden missen omdat Josh Pierson pas deze week 16 werd en dat de minimum leeftijd is om deel te nemen,. Misschien wel spijtig voor het team, want de Amerikaan domineerde samen met Paul di Resta de eerste race van dit weekend. Aan de meet had het duo een ronde voorsprong op de Nielsen Racing Oreca van Rodrigo Sales, Matt Bell en Ben Hanley. Met de tweede plaats is hiermee wel de titel en het automatisch ticket voor de 24 uren van Le Mans al binnen voor Nielsen Racing nog voor de laatste race morgen.
  • Hamofa Performance
Het was niet veteraan di Resta, maar Pierson die de uitblinker was bij United Autosports. De Amerikaanse tiener reed maar liefst drie uur lang vooraleer hij het stuur doorgaf aan de Schot, die met een ronde voorsprong op Nielsen Racing niet veel moeite moest doen om het verder af te maken. Derde en tevens beste in de Pro-Am klasse was de Graff Racing Oreca van David Droux, Eric Trouillet en Sebastien Page, die op het einde nog voorbij de High Class Racing Oreca geraakte.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Eindelijk liep het eens zoals het moest voor DKR Engineering, want Laurents Hörr, Sebastian Alvarez en Mathieu de Barbuat maakten het dit keer wel af met een overwinning in de LMP3-klasse als resultaat. Aan de meet hadden ze genoeg voorsprong op de Wochenspiegel Team Monschau Duqueine van Torsten Kratz/Hendrik Still/Leonard Weiss, terwijl de CD Sport Ligier van Christophe Cresp/Antoine Doquin/Steven Palette het podium vervolledigde. Even moest de race wel stilgelegd worden nadat de G-Drive Racing by Graff Ligier vuur vatte.

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Na McLaren en Ferrari was het ditmaal de beurt aan Porsche om met de overwinning te gaan lopen bij de GT's. Alfred en Robert Renauer en Ralf Bohn, uitkomend voor Herberth Motorsport, bleven de Inception Racing McLaren van Brendon Iribe/Ben Barnicoat/Ollie Millroy, die zo steviger de leiding nemen in het klassement nemen, voor. De AF Corse Ferrari van Louis Prette/Vincent Abril/Conrad Grunewald vervolledigde het podium. In de Pro-Am klasse was het de AF Corse Ferrari van Axcil Jefferies, Roman Ziemian en Francesco Zollo die de beste was.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 19 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons