van der Horst

4H Barcelona: 41 wagens en vier Belgen aan de start

Start 2021 ELMS 4H Barcelona
Start 2021 ELMS 4H Barcelona
Na een lange zomerbreak komt de European Le Mans Series komend weekend terug op gang in Barcelona. Met 41 wagens verdeeld over de drie klassen zal er wederom genoeg animo zijn tijdens de vier uren wedstrijd. Onder de deelnemers ook vier Belgen: Ugo de Wilde, Tom Van Rompuy, Sarah Bovy en Alessio Picariello.
  • LTF
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
In het kampioenschap is het nog altijd Prema Racing met Lorenzo Colombo, Ferdinand Habsburg en Louis Deletraz dat de leiding in handen heeft en dat met een voorsprong van dertien punten op de winnaars van Monza, IDEC Sport. Komend weekend is Mühlner Motorsport terug van de partij met hun trio de Wilde, Thomas Laurent en Matthias Kaiser. Het trio keerde terug uit Italië met een podiumplek en hoopt hierop verder te kunnen bouwen in het tweede seizoensgedeelte. Dat terwijl de strijd in de LMP3-klasse nog steeds vrij open ligt. Hier zien we Tom Van Rompuy terug instappen op de DKR Engineering Duqueine. De Antwerpenaar moest om persoonlijke reden nog de manche in Monza missen, maar is er klaar voor om de rest van het seizoen af te werken samen met Sebastian Alvarez en Alexander Bukhantsov.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
bij de LMGTE's zien we Sarah Bovy terug aan de start met de Iron Dames Ferrari, alleen zonder Rahel Frey. De Zwitserse gaat zich meer focussen op hun juniors en wordt daarom vervangen door de piepjonge Dorianne Pin. De Française maakte haar debuut vorig seizoen met Bovy in de Michelin Le Mans Cup en samen wonnen zij nog hun klasse in de 24 uren van Spa. Of dit maar éénmalig is of dat Pin de rest van het seizoen zal afwerken is nog niet geweten. Tot slot zien we ook Picariello terug aan de start met de Absolute Racing Porsche. Ook hij eindigde op het podium in Monza en zal een remonte moeten maken in het tweede seizoenshelft.

Zaterdag vanaf 15:45 uur gaan de kwalificaties van start, terwijl de race zondag om 11:45 uur op gang wordt geschoten.

Foto's: European Le Mans Series - MPS Agency - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 22 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons