van der Horst

4H Barcelona: 43 wagens voor de seizoensopener - slechts één landgenote op de grid

Start 4H Barcelona 2023
Start 4H Barcelona 2023
Op 13 en 14 april wordt de seizoensopener van de European Le Mans Series afgewerkt en de organisatie kan weer in zijn handen wrijven wat de deelnemerslijst betreft. In totaliteit zullen er 43 bolides aan de start verschijnen, verdeeld over vier klassen. Wel jammer is dat het aantal landgenoten in het veld herleid tot enkel Sarah Bovy.
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
De LMP2's zijn het best vertegenwoordigd. Maar liefst 22 Oreca's trekken richting Catalonië, waarvan veertien in de topklasse zullen uitkomen. Helaas zien we hier geen Tom Van Rompuy, die origineel was aangekondigd bij DKR Engineering. In de plaats daarvan komt Andres Latorre Canon als amateurpiloot op de wagen, aangevuld met Cem Bolukbasi en Laurents Hörr.

Iron Dames - Porsche 911 GT3 R
Iron Dames - Porsche 911 GT3 R
Hierdoor blijft alleen Sarah Bovy over in het veld als Belg. De Brusselse zal samen met Rahel Frey en Michelle Gatting met de Iron Dames Porsche wel aan de start verschijnen in een klasse met elf wagens, waar Ferrari de plak zwaait. Tot slot zullen er ook tien LMP3's aan de start komen. De seizoensopener vindt plaats op 13 en 14 april, nadat men eerst de Prologue afwerkt op het Circuit de Catalunya.

--- Deelnemerslijst 4 Hours of Barcelona ---

Foto's: European Le Mans Series - Diogo SilvaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 29 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons