van der Horst

4H Barcelona: Nyck de Vries scoort pole voor G-Drive Racing

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
Morgen zal de G-Drive Racing Aurus 01-Gibson van Nyck de Vries, Roman Rusinov en Franco Colapinto in Barcelona vanaf de pole starten. De Nederlander verzekerde in de laatste twintig seconden van de kwalificatie pas de pole, net nadat Louis Delétraz de snelste tijd op de tabellen had gezet voor Team WRT. De Oreca van het team uit Baudour kwam net 79 duizendsten van een seconde te kort, maar zal wel met de Zwitser, Robert Kubica en Yifei Ye, vanaf de eerste rij mogen starten.
Team WRT - Oreca 07 LMP2
Team WRT - Oreca 07 LMP2
Ook de derde plaats van de Panis Racing Oreca viel pas in de laatste seconden van de sessie met dank aan Will Stevens. Naast de Panis Racing Oreca staat de DragonSpeed USA Oreca van Ben Hanley, Henrik Hedman en Ricky Taylor, die tevens de snelste Pro-Am-wagen was in de kwalificaties. United Autosports, met onder meer uittredend kampioen Phil Hansson, start met hun beide wagens vanaf de derde startrij. Nigel Bailly, die in de innovatieve LMP2-wagen uitkomt met Takuma Aoki en Pierre Sancinéna, start achteraan bij de LMP2's.

Inter Europol Competition Ligier en Proton Competition Porsche
Inter Europol Competition Ligier en Proton Competition Porsche
In LMP3 daarentegen had het Brits-Amerikaanse United Autosports wel meer succes, met de pole voor Andrew Bentley, Duncan Tappy en Jim McGuire. Tappy kon RLR MSport Ligier net afhouden met ditmaal 21 duizendsten van een seconde. Ugo de Wilde kreeg de eer om de kwalificaties aan te vatten met de Inter Europol Competition Ligier #13 en deed het niet onaardig met een vijfde plek. Tom Cloet, onze andere landgenoot in de LMP3, zal vanaf plaats veertien starten. In LMGTE zal de Proton Competition Porsche van Christian Ried, Jaxon Evans en Gianmaria Bruni vanaf de eerste plaats starten en bleef beide Iron Lynx Ferrari's voor. De race is voorbehouden voor morgen om 11 uur.

Foto's: European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons