van der Horst

4H Barcelona: Panis Racing snoept pole af in allerlaatste instantie

Nico Jamin
Nico Jamin
Panis Racing heeft de pole veroverd voor de 4 Hours of Barcelona, de vierde manche van de European Le Mans Series 2022. Op het einde van de sessie leek Yifei Ye met Cool Racing op de pole af te stevenen, maar dit was buiten Nico Jamin gerekend, die de pole afsnoepte van de Chinees en dat tot verbazing van zijn teamgenoten Julien Canal en Job van Uitert.
Panis Racing - Oreca 07 Gibson
Panis Racing - Oreca 07 Gibson
LMP2 werd gedomineerd door IDEC Sport met Paul-Loup Chatin en Cool Racing met Ye. Chatin gaf er al op anderhalve minuut van het einde de brui aan en dat zou hem zuur opbreken, want uiteindelijk zou het Franse team in een knotsgekke slotfase terugvallen naar plaats vier. Ye, Nicolas Lapierre en Niklas Krütten leken de pole te gaan pakken voor Cool Racing, totdat Jamin hen in allerlaatste instantie naar de tweede plek verwees. Ook Racing Team Turkey met Jack Aitken, Salih Yoluc en Charlie Eastwood sprong nog over IDEC Sport naar een derde plaats en pakte tevens de pole in de Pro-Am klasse. De top vijf werd vervolledigd door AF Corse. Mühlner Motorsport met Thomas Laurent, Mathias Kaiser en Ugo de Wilde start morgen vanaf plaats dertien.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 werd het een vier op een rij voor Malthe Jakobsen. De Deen piloteerde de Cool Racing Ligier al snel naar de pole en ging zelfs als enige onder de 1:40, ware het niet dat deze tijd geschrapt werd vanwege het overschrijden van de tracklimieten. Toch had hij met zijn overgebleven chrono meer dan genoeg voorsprong op de Inter Europol Competition Ligier van Nicolas Pino, Charles Crews en Guilherme Oliveira en op de United Autosports Ligier van Bailey Voisin, Josh Caygill en Finn Gehrsitz. Bij DKR Engineering nam Sebastian Alvaréz de honneurs waar in de Duqueine. Hij zal samen met Alexander Bukhantsov en Tom van Rompuy vanaf plaats vijf starten.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
LMGTE werd een kolfje naar de hand van Ahmad Al Harthy in de Oman Racing with TF Sport Aston Martin. De Omani was vanaf het begin de sterkste en kon zelfs zijn tijd nog een beetje verbeteren. De enige die hem nog bedreigde, was Sarah Bovy in de Iron Dames Ferrari. Helaas kwam de Brusselse net te kort om de pole weg te kapen, waardoor Al Harthy samen met Sam de Haan en Marco Sorensen vanaf de eerste plaats starten, voor Bovy, Dorianne Pin en Michelle Gatting. De Proton Competition Porsche van Christian Ried, Lorenzo Ferrari en Gianmaria Bruni rondde de top drie af. Dat terwijl Alessio Picariello met Andrew Haryanto en Martin Rump in de Absolute Racing Porsche vanaf plaats zeven de race, die om 11:45 uur start, zullen aanvatten.

Foto's: European Le Mans Series - MPS Agency



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 27 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons