van der Horst

4H Barcelona: Team WRT oppermachtig naar de overwinning

Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
De eerste race van het European Le Mans Series-seizoen zit er op en het is Team WRT dat de winst mee naar huis mocht nemen. Louis Delétraz opende voor het Belgische team en nam in het eerste uur de leiding over. Teamgenoten Yifei Ye en Robert Kubica controleerden de wedstrijd en hadden aan de meet een riante voorsprong op de Panis Racing Oreca van Julien Canal, James Allen en Will Stevens en de United Autosports Oreca van Phil Hansson, Jonathan Aberdein en Tom Gamble. Hiermee noteren we een Belgische primeur voor het team, terwijl ook voor het eerst een Chinese en een Poolse rijder, een algemene overwinning behaalden in de ELMS.
  • St. Paul
La Filière Frédéric Sausset by SRT41 - Oreca 07 Gibson
La Filière Frédéric Sausset by SRT41 - Oreca 07 Gibson
Pech voor de polesittende G-Drive Racing Aurus. Roman Rusinov verloor al snel de leiding en kreeg later ook nog een 'drive through' nadat de Rus bij de start enorm vertraagde, waarbij sommige wagens bijna op elkaar knalden. Hierdoor moesten Franco Colapinto en vooral Nyck de Vries zich terug een weg naar voren banen en finaal met de vierde plaats vrede nemen. De top vijf werd afgerond door de Ultimate Oreca van Mathieu Lahaye, Jean-Baptiste Lahaye en François Hereau, tevens winnaars in de Pro-Am-klasse. Nigel Bailly haalde met teamgenoten Takuma Aoki en Pierre Sancinéna de finish in hun innovatieve wagen. Het trio eindigde op de 34ste plaats algemeen. 

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
LMP3 werd in de beginfase vooral gedomineerd door de Duqueine van DKR Engineering. Laurents Hörr baande zich een weg naar voren en gaf rond zowat halfwedstrijd met grote voorsprong het stuur over aan Alain Berg.  De Luxemburger kon helaas het helse tempo geen twee uur volhouden en zag in het laatste uur maar liefst vier wagens aan hem voorbijgaan, met de Cool Racing Ligier van Nicolas Maulini, Niklas Krütten en Matthew Bell op kop. De Brit zag de RLR MSport Ligier van Mikael Benham, Alex Kapadia en Malthe Jakobsen nog erg dicht naderen, maar hield aan de meet uiteindelijk twee seconden over. Ook Ugo de Wilde ging op jacht naar het podium, maar moest hiervoor voorbij de 1 AIM Villorba Corse geraken. Dit lukte hem in de slotronde zodat finaal onze landgenoot(Inter Europol Competition Ligier) samen met teamgenoten Martin Hippe en Julien Falchero mee op het podium mochten. Tom Cloet eindigde als vijftiende.

Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
In LMGTE was het vooral de Porsche van Proton Competition die een goed openingsuur afwerkte totdat Gianmaria Bruni een Ferrari raakte en daarbij schade opliep. De Italiaan meldde trillingen in de achtertrein, waarna de Iron Lynx Ferrari het commando overnam en Rino Mastronardi, Miguel Molina en Matteo Cressoni uiteindelijk met de zege gingen lopen voor de Porsche van Bruni, Jaxon Evans en Christian Ried. De Sprit of Race Ferrari van Duncan Cameron, Matt Griffin en David Perel vervolledigde het podium.

Foto's: European Le Mans Series - FerrariDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 18 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons