van der Horst

4H Barcelona: Tom Van Rompuy net buiten de top tien – zege in GT voor Picariello

Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
De Racing Team Turkey Oreca 07 van Salih Yoluç, Charlie Eastwood en Louis Delétraz heeft de Hours van Barcelona gewonnen, de eerste manche van de European Le Mans Series. Tom Van Rompuy, Sébastian Alvarez en Nathanaël Berthon eindigden met de DKR Engineering Oreca 07 op de elfde plaats goed voor de vijfde positie in de Pro-Am klasse. Alessio Picariello won met Ryan Hardwick en Zacharie Robichon de GTE klasse met hun Porsche 911 RSR-19 van Proton Competition.
  • Dreamdrive
Start 4H Barcelona 2023
Start 4H Barcelona 2023
De Racing Team Turkey Oreca 07 leek de zege op zak te hebben in Barcelona tot in het laatste uur de wagen binnenkwam met schade en de motorkap diende vervangen te worden. Toen Louis Delétraz terug de baan opkwam had hij enkele seconden achterstand op de Duqueine Team Oreca op dat ogenblik bemand door Neel Jani. Maar Delétraz zette alles op alles en wist alsnog voorbij zijn landgenoot te geraken om alzo Racing Team Turkey een eerste zege te bezorgen in de ELMS. Neel Jani, Rene Binder en Nico Pino eindigden tweede maar wonnen wel de LMP2 klasse aangezien de algemene winnaar uitkwam in de LMP2 Pro/Am klasse. De AF Corse Oreca 07 van Ben Barnicoat/François Perrodo/Matthieu Vaxiviere pakte de derde plaats.
 
In de LMP3 klasse kwam de Racing Spirit of Léman Ligier JS P320 van Antoine Doquin/Jacques Wolff/Fabien Michal als eerste over de finishlijn, maar een penalty voor het binnenrijden van de pitlane terwijl die gesloten was maakte dat de klassezege naar de Cool Racing Ligier van Adrien Chila/Marcos Siebert/Alejandro Garcia ging. In de GTE klasse was de zege voor de Proton Competition Porsche 911 RSR-19 van Alessio Picariello/Ryan Hardwick/Zacharie Robichon. Tweede werd de Formula Racing Ferrari 488 GTE van Johnny Laursen/Conrad Laursen/Mikkel Mac. De AF Corse Ferrari 488 GTE van Ulysse De Pauw/Kriton Lentoudis/Rui Aguas pakte de vijfde plaats.

Foto's: Proton Competition & European Le Mans Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons