van der Horst

4H Dubai: G-Drive Racing wint comfortabel - Stoffel Vandoorne tweede

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
In de eerste van twee races voor de Asian Le Mans Series dit weekend in Dubai reden Rene Binder, Yifei Ye en Ferdinand Habsburg comfortabel naar de winst. De G-Drive Racing Aurus kreeg na een halfuur de leiding in de schoot geworpen en bleef uiteindelijk een ronde voor op de JOTA Oreca van Stoffel Vandoorne en Sean Gelael, die een lastige race kenden. Derde eindigde debutant Phoenix Racing met Simon Trummer, Matthias Kaiser en Nicki Thiim.
JOTA - Oreca 07-Gibson
JOTA - Oreca 07-Gibson
De JOTA Sport Oreca was nochtans in het begin vooraan te vinden, maar viel terug in het klassement nadat Gelael de Phoenix Racing Oreca aanttikte. Beide wagens moesten de pits opzoeken voor een nieuwe achtervleugel en de Indonesiër kreeg er nog een drive through bovenop. Vandoorne kon in zijn stints nog opklimmen naar een tweede plaats, ondanks een vijf seconden 'stop en go' voor het constant overschrijden van de track limits. Ook Phoenix Racing klom terug naar boven in het klassement nadat de tweede Aurus 01-Gibson meer tijd in de pits doorbrengen en tevreden moest zijn met een vierde plaats. Racing Team India vervolledigde de top vijf.

United Autosports - Ligier JS P320
United Autosports - Ligier JS P320
In LMP3 stond er geen maat op de United Autosports Ligier van Manuel Maldonado, Rory Penttinen en Wayne Boyd. Het trio had een ronde voorsprong op de Nielsen Racing Ligier en op de tweede United Autosports Ligier. De Belgen daarentegen kenden een slechte start van het kampioenschap. De DKR Engineering bolide met Jean Glorieux moest al snel de pits opzoeken en viel uiteindelijk stil op de baan. Ook Tom Cloet kende een moeilijke wedstrijd met de ARC Bratislava Ginetta. De wagen kampte met remproblemen in de openingsfase van de race en daarna zochten ze geregeld de pits op. Uiteindelijk bolden zij over de finish op een achtste plaats in de klasse.

Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Bij de GT's leek alles er op dat GPX Racing met hun Porsche de overwinning binnen ging halen, maar op vijf minuten van het einde maakte Alain Ferté een fout waardoor de Precote Herberth Motorsport Porsche van Ralf Bohn en de gebroeders Alfred en Robert Renauer alsnog met de winst ging lopen. GPX Racing leek zich tevreden te moeten stellen met een tweede plaats, maar vanwege een tijdstraf in de laatste minuten van de race vielen zij nog terug naar een vierde plaats en promoveerden de INCEPTION RACING McLaren en de Walkenhorst Motorsport BMW naar de plaatsen twee en drie. Maxime Martin eindigde na een goede wedstrijd met de Garage 59 Aston Martin op de vijfde plaats.

Lang zullen de winnaars niet kunnen nagenieten, want morgen moeten zij al terug aan de bak vanaf 9:45 uur Belgische tijd voor de tweede wedstrijd.

Foto's: Asian Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 13 februari 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons