van der Horst

4H Dubai: 99 Racing wint - pech voor Gilles Magnus

99 Racing - Oreca 07 Gibson
99 Racing - Oreca 07 Gibson
De derde ronde van de Asian Le Mans Series in Dubai zit er op en het was 99 Racing dat voor een tweede keer won dit seizoen. Ahmad Al Harthy, Nikita Mazepin en Louis Delétraz konden de Proton Competition #22 achter zich houden en breiden zo hun leiding in de tussenstand uit. Bij de GT's haalde de Saintéloc Racing Audi met Gilles Magnus de finish niet.
Start 2024 Asian Le Mans Series 4 Hours of Dubai
Start 2024 Asian Le Mans Series 4 Hours of Dubai
De basis voor winst werd gelegd door Al Harthy, die een sterke dubbele stint reed. Van daaruit kon Mazepin stand houden en ondanks een safety car periode iets voor het laatste uur, reed daarna Delétraz zonder problemen richting winst. De Proton Competition #22 van Giorgio Roda, Julien Andlauer en René Binder eindigde op drie tellen als tweede, terwijl de CrowdStrike by APR van George Kurtz, Colin Braun en Malthe Jakobsen op het laagste podiumtrapje volgde. DKR Engineering werd dan weer op een afstand vierde, terwijl TF Sport de top vijf vervolledigde.

2024 Asian Le Mans Series 4 Hours of Dubai Podium GT
2024 Asian Le Mans Series 4 Hours of Dubai Podium GT
Bij de GT's verliep de race allesbehalve goed voor de leidende Saintéloc Racing Audi van Gilles Magnus. Nadat men al vrij snel ronden verloor vanwege problemen, moest men uiteindelijk een uur voor het einde de handdoek in de ring gooien. Het slechte nieuws voor hen is dat hun voornaamste concurrent voor de titel, de Pure Rxcing Porsche van Alex Malykhin, Klaus Bachler en Joel Sturm, met de winst gingen lopen. Zij haalden het voor de AlManar Racing by GetSpeed Mercedes van Al Faisal Al Zhubair, Fabian Schiller en Anthony Liu en de de AF Corse Ferrari van Simon Mann, François Heriau en Davide Rigon.

Bij de LMP3's ging de winst naar Cool Racing met Alexander Bukhantsov en James Winslow. Het duo haalde het van CD Sport met Nick Adcock, Michael Jensen en Fabien Lavergne en High Class Racing met Anders Fjordbach, Audunn Gudmundsson en Seth Lucas.

Foto's: Racing International Photography/Shameem Fahath



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 4 februari 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons