van der Horst

4H Dubai: Dubbel voor G-Drive Racing - Maxime Martin op het podium

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
De tweede van vier manches in de Asian Le Mans Series zit er op en G-Drive Racing met hun Aurus 01 Gibson sluit het weekend in Dubai af met een dubbele zege. Ferdinand Habsburg, René Binder en Yifei Ye reden net zoals gisteren een foutloze race en hielden de zusterwagen van Franco Colapinto, Rui Andrade en John Falb achter zich. Voor een tweede dag op rij eindigde Phoenix Racing met Matthias Kaiser, Simon Trummer en Nicki Thiim op een derde plaats. Belgisch succes was er in de GT-klasse voor Maxime Martin die op het podium eindigde, terwijl Stoffel Vandoorne een moeilijke race kende.
  • Shopa
JOTA - Oreca 07 Gibson
JOTA - Oreca 07 Gibson
Ditmaal verliep de start wel goed van teamgenoot Sean Gelael, maar een aanvaring met een paar LMP3's zorgde ervoor dat de JOTA Oreca al vroeg zes minuten verloor in de pits voor het wisselen van de achtervleugel. Daardoor kwam de Jota Sport Oreca op twee ronden achterstand op de leider te liggen. Het werd nog erger toen de wedstrijdleiding de wagen nog een drive through gaf voor de aanrijding. Ook tijdens de stint van de Stoffel Vandoorne verdween de wagen in de pitbox, waardoor zij als zesde algemeen eindigden op 7 ronden achterstand van de winnende G-Drive Racing bolide.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 verliep de race beter voor Jean Glorieux, Laurents Hörr en DKR Engineering dan een dag eerder. Het Luxemburgse team besloot om een andere pitstopstrategie toe te passen, al kon het niet verhinderen dat de United Autosports Ligier van Wayne Boyd, Manuel Maldonado en Rory Penttinen voor een tweede keer op rij de zegekrans in ontvangst mocht nemen. Alles leek er op dat Glorieux de Duqueine richting een tweede plaats reden, maar de wagen verloor in de laatste ronde veel tijd, waardoor de Kortrijkzaan terugviel naar een vierde plek, achter de United Autosports #2 en Nielsen Racing #8. Tom Cloet en ARC Bratislava kenden ook een betere wedstrijd nadat de Ginetta gisteren maar liefst 10 keer de pits opzocht. Helaas mistte de Ginetta nog steeds snelheid en eindigde als achtste op zes ronden van de winnaar.

Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Nadat GPX Racing gisteren op een ongelukkige wijze de overwinning verloor, leerden Axcil Jefferies, Alain Ferté en Julian Andlauer uit hun fouten, waardoor zij ditmaal met hun Porsche de GT-klasse wonnen. Het trio had een ronde voorsprong op de Rinaldi Racing Ferrari van Rino Mastronardi, David Perel en Davide Rigon. Maxime Martin, samen met Valentin Hasse-Clot en Alexander West, eindigde op een mooie derde plaats met de Garage 59 Aston Martin. Hiermee zijn de eerste twee races voor de Asian Le Mans Series afgewerkt en trekt de serie volgende de week richting Abu Dhabi, waar men donderdag al aan de bak moet voor de vrije trainingen. Vrijdag staan dan de kwalificatiesessies (6:55 uur) en de eerste race (13 uur) op het menu en zaterdag (13:10 uur) zal de finale plaatsvinden op het Yas Marina Circuit.

Foto's: Asian Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 14 februari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons