van der Horst

4H Dubai: Inter Europol Competition pakt beide poles - Tom Van Rompuy achtste in LMP3

Inter Europol Competition - Oreca 07 Gibson
Inter Europol Competition - Oreca 07 Gibson
De kwalificaties voor beide Asian Le Mans Series races in Dubai kenden de nodige vertraging. Na een zware crash van de Dinamic GT Porsche moesten er barrières vervangen worden. Meer dan twee uur lang duurden de herstelwerken, maar daarna werd er hard gevochten op de piste voor elke seconde. Vooral bovenaan het klassement door Charles Crews, die Inter Europol Competition beide poles schonk. Tom Van Rompuy moest de honneurs waarnemen voor DKR Engineering en eindigde als achtste in de klasse.
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
De kwalificaties bij de GT's waren nog geen vijf minuten oud of de rode vlag kwam naar buiten. Dit omdat Philipp Sager met de Dinamic GT Porsche een serieuze crash maakte. De Oostenrijker was ongedeerd, maar de barrières waren total loss en moesten dus vervangen worden. Op iets meer dan twee uur werd de klus geklaard alvorens men toch verder kon gaan met de kwalificaties. Met minder dan vijftien minuten op de klok reed de Walkenhorst Motorsport BMW naar de snelste tijd. Thomas Merrill was sneller dan de HRT Mercedes van Martin Konrad en had ook tevens de snelste tweede tijd. Hiermee starten zij beide races van op de pole.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Daarna mochten ook nog de LMP's hun kwalificatierondjes afmalen. Daar stond er geen maat op Charles Crews, die de Inter Europol Competition LMP2 op een solide pole zette voor beide races. De Amerikaan bleef Salih Yoluc van DKR Engineering en Rodrigo Sales van Nielsen Racing ruim voor. In LMP3 was het dan weer de WTM by Rinaldi Racing Duqueine die oppermachtig was. Torsten Kratz deed hetzelfde als de vorige twee heren door beide poles te bemachtigen, voor de CD Sport Ligier #1 en de Inter Europol Competition #73. Van Rompuy geraakte niet verder dan een achtste plaats voor de race van vandaag, maar zal morgen wel een plaatsje verder starten.

Met de kwalificaties afgerond is het nu aftellen naar de race, die om 12 uur start.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 11 februari 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons