van der Horst

4H Dubai: Proton Competition op pole - Gilles Magnus start als tweede bij de GT's

PJ Hyett pakt de pole
PJ Hyett pakt de pole
De Asian Le Mans Series komt dit weekend terug op gang met de 4 Hours of Dubai. Tijdens de kwalificaties wist PJ Hyett de pole te bemachtigen in LMP2. De Amerikaan voor Proton Competition vocht een duel uit met Ahmad Al Harthy (99 Racing) en wist nipt de Omani voor te blijven. Bij de GT's zette Anthony Liu de Almanar Racing Mercedes de pole, voor de Saintéloc Racing Audi van Alban Varutti, teamgenoot van Gilles Magnus. Al draaide het net na de kwalificaties even anders uit, maar dat werd snel weer goed gezet.
De kwalificaties van de LMP2's stond in het teken van het duel tussen Hyett en Al Harthy. Op korte tijd speelden zij haasje-over, maar het werd een allereerste pole voor de Amerikaan, die de Omani met 42 duizendsten van een seconde achter zich hield. De tweede startrij wordt dan weer bezet door TF Sport, met dank aan Salih Yoluc, en de tweede Proton Competition bolide bestuurt door Giorgio Roda.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II
Bij de GT's was Varutti, teamgenoot van Magnus, weer in topvorm met de Saintéloc Racing Audi. Net zoals in Sepang was de Fransman bij de pinken in de kwalificaties, maar werd uiteindelijk toch verslagen door Liu met de Almanar Racing Mercedes. Tweede plaats voor de grijze Audi, totdat na de sessie ineens alle ronden van Varutti geschrapt werden voor het overschrijden van de circuitlimieten en zij zo achteraan moesten starten. Dit werd achteraf wel weer goed gezet, waardoor de eerste startrij ongewijzigd blijft. Op de tweede startrij zien we de Pure Rxcing Porsche en de Optimum Motorsport McLaren.

Tot slot wist Alexander Bukhantsov met de Cool Racing Ligier de snelste tijd op de tabellen te zetten. De voormalige teamgenoot van Tom Van Rompuy hield hiermee Bretton Racing en High Class Racing achter zich.

Nu is het aftellen naar morgen, wanneer de wedstrijd afgewerkt wordt. Deze start om 10 uur Belgische tijd.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 3 februari 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons