4H Dubai: Race 2: Tom Van Rompuy en Valentino Catalano primus in LMP3

Tom Van Rompuy en Valentino Catalano
Inter Europol Competition mag dan wel de tweede race in het kader van de 4H Dubai gewonnen hebben, bij DKR Engineering was de vreugde even groot. Het team eindigde niet alleen tweede algemeen maar pakte tevens de zege in de LMP3 klasse en dat met Valentino Catalano en onze landgenoot Tom Van Rompuy. Bij de GT’s ging de zege voor de tweede maal in evenveel dagen naar Walkenhorst Motorsport.
Christian Bogle, Nolan Siegel en Charles Crews
De tweede race van de Asian Le Mans Cup in Dubai startte nochtans slecht voor de Inter Europol Competition Oreca 07 van Nolan Siegel, Charles Crews en Christian Bogle. Charles Crews van op de pole vertrokken ging al in de eerste ronde rond, echter zonder gevolgen voor de wagen. Gestaag klom de wagen terug op in het klassement om na 115 ronden als eerste te finishen met 18 seconden voorsprong op de DKR Engineering Oreca van Ayhancan Güven, Charlie Eastwood en Salih Yoluc. De zege lag nochtans in het verschiet voor de DKR Engineering bolide maar een straftijd van 10 seconden voor een gevaarlijk manoeuvre en een drive through voor het overschrijden van de witte lijn sloegen de wagen terug naar de tweede positie. De laatste podiumplaats ging naar de Nielsen Racing Oreca van Ben Hanley, Mathias Beche et Rodrigo Sales. Algarve Pro Racing, zaterdag nog winnaar, pakte de vierde plaats terwijl COOL Racing de top vijf afsloot. Noteren we dat alle negen gestartte LMP2 wagens de finish haalden en dat op de negen eerste plaatsen.

DKR Engineering - Duqueine D08
Bij de LMP3’s nam de DKR Engineering Duqueine D08 van Valentino Catalano en Tom Van Rompuy al vroeg in de race het voortouw en zij zouden de leiding niet meer afstaan om als eerste te finishen met 2,3 seconden voorsprong op de Graff Racing Ligier JS P320 van Xavier Lloveras, François Heriau en Fabrice Rossello. De Ligier van MV2S Racing vervolledigde het podium.

Walkenhorst Motorsport - BMW M4 GT3
Bij de GT’s werd de balance of Performance aangepast maar de 20 kilogram extra en een vermindering van de turbodruk deerden blijkbaar de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 niet, die opnieuw de zege behaalde. Nick Catsburg, Thomas Merrill en Chandler Hull hadden een ronde voorsprong op de Get Speed Mercedes-AMG van Raffaele Marciello, Fabian Schiller en Florian Scholze. De AF Corse Ferrari 488 GT3 van Simon Mann, Miguel Molina en Stefano Costantini hield de beide McLaren’s van Garage 59 achter zich voor de derde plaats.

Foto's: Asian Le Mans Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 februari 2023.