van der Horst

4H Dubai: Tom Van Rompuy en co starten sterk in vrije trainingen

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Vandaag stonden er twee vrije trainingen op het programma van de 4 Hours of Dubai. Daar lieten Tom Van Rompuy en Valentino Catalano direct zien dat zij niet gekomen zijn om enkel de sfeer op te snuiven. Nadat het duo de DKR Engineering Duqueine naar een zesde plaats reed in de eerste sessie, klokten zij daarna de snelste tijd in de tweede sessie met dank aan de Duitser. De algemene beste tijd werd gerealiseerd door Malthe Jakobsen voor Cool Racing.
Hoewel Catalano de snelste was in de tweede sessie, was dit niet de beste tijd gerealiseerd tot nog toe. Die eer viel te beurt aan Marcos Siebert, die uitkomt op de Cool Racing Ligier. Van Rompuy was wel niet de snelste amateurpiloot in het veld als men de tijden vergelijkt, maar hij kon zich wel meten met de vaste namen in het veld. Het zal dus morgen interessant worden om te volgen hoe hij de kwalificaties en de wedstrijd verteerd. Zeker gezien hij ditmaal meer tijd achter het stuur zal doorbrengen tegenover de wedstrijden van afgelopen seizoen in de European Le Mans Series.

Cool Racing - Oreca 07 Gibson
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
Bovenaan in LMP2 was het de Deen Jakobsen die orde op zaken stelde. Tot tweemaal toe was hij de snelste en hij bleef ook telkens Nikita Mazepin voor, uitkomend voor 99 Racing. Het is echter de vraag of de Rus en Neel Jani wel zullen rijden, gezien hun derde piloot Felix Porteiro niet van de partij was. Er moet namelijk verplicht een bronzen piloot op de wagen zitten, maar de Spanjaard werd dit jaar overgezet naar zilver. Weinig tijd om een vervanger te vinden dus. Bij de GT's was het Raffaele Marciello die de GetSpeed Mercedes telkens bovenaan posteerde, voor het exemplaar van HRT. Morgen starten de kwalificaties om 6:20 uur met de GT's, om dan 30 minuten later de LMP2's en LMP3's op het circuit los te laten.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 10 februari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons