van der Horst

4H Imola: Eindelijk raak voor Iron Dames na thriller - UPDATE

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
De Iron Dames hebben al het hele seizoen vooral pech gekend, maar in Imola was het eindelijk raak voor Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting, zij wonnen er de LMGT3 klasse. Vooral Gatting moest in de Porsche op het einde van de race knokken tegen een opstormende Racing Spirit of Léman Aston Martin en hield aan de meet net iets meer dan zeven tienden over, terwijl de Aston Martin nipt de Kessel Racing Ferrari achter zich hield. Ondertussen pakte Panis Racing met Charles Milesi, Arthur Leclerc en Manuel Maldonado de algemene overwinning.
  • Prospeed Competition
Alles verliep vlot voor Bovy en Frey, maar Gatting kreeg de zwaarste stint voor de boeg. Nadat de Deense al tien seconden langer in de pits moest staan vanwege een penalty, kwam zij toch als koploper terug de baan op, mede dankzij het feit dat het team een extra stint op dezelfde rubbers afwerkte. Hierdoor kreeg Valentin Hasse-Clot een kans om de overwinning weg te kapen. De Fransman kwam dicht bij de roze Porsche, soms letterlijk, maar de Racing Spirit of Léman Aston Martin strandde op 0.771 sec. Samen met Derek DeBoer en Casper Stevenson moest hij tevreden zijn met plaats twee. Die was ook maar nipt, gezien de strijd om de eerste plaats ervoor zorgde dat de Kessel Racing Ferrari van Daniel Serra, Takeshi Kimura en Esteban Masson nog zeer dicht kwam, maar net niet genoeg om de tweede plaats weg te kapen.

Panis Racing - Oreca 07 Gibson
Panis Racing - Oreca 07 Gibson
Vooraan hield de polesittende Panis Racing de bovenhand. Milesi, Leclerc en Maldonado konden rekenen op uitstekende pitstops om zo de AO by TF Oreca van Louis Delétraz, Johnny Edgar en Robert Kubica op een achterstand van elf seconden te houden. Inter Europol Competition wilde zich aanvankelijk nog mengen in de strijd om de winst, maar een neuswissel zorgde ervoor dat de wagen terugviel. Ze probeerden nog het podium te halen, maar kwamen te kort tegenover Vector Sport, waar Ryan Cullen, Stéphane Richelmi en Felipe Drugovich net geen seconde beter eindigden. In LMP2 Pro-Am ging de overwinning naar Algarve Pro Racing met Richard Bradley, Kriton Lendoudis en Alex Quinn.

Tot slot ging de overwinning in LMP3 naar de Eurointernational Ligier van Matt Bell en Adam Ali. Zij versloegen met een mooie voorsprong de Ligiers van Team Virage met Julien Gerbi, Gillian Henrion en Bernardo Pinheiro, en van Ultimate met Jean-Baptiste Lahaye, Mathieu Lahaye en Paul Lanchère.

De European Le Mans Series komt eind deze zomervakantie pas weer in actie, met de 4 Hours of Spa en dat in hetzelfde weekend als de 24 Hours of Zolder.

UPDATE: Panis Racing verliest zijn zege nadat de wagen 35 seconden straftijd kreeg opmdat Charles Milesi te vroeg op het gas ging na een FCY. De wagen valt zo terug naar de vijfde plaats en de zege gaat naar de AO by TF Oreca. Ook de Kessel Racing Ferrari verliest zijn derde plaats in LMGT3 wegens het niet uitvoeren van een drive through die nu omgezet wordt in een penalty van 35 seconden.

Foto's: European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 7 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons