van der Horst

4H Imola: Pole voor AF Corse - Belgen starten vooraan

4H Imola
4H Imola
Met een kleine vertraging werden de kwalificaties voor de 4 Hours of Imola afgewerkt en het was AF Corse dat de pole pakte. Net zoals vorige week in Spa kon men rekenen op Alessio Rovera om de snelste tijd op de tabellen te zetten. Naast hem start klassegenoot TDS Racing x Vaillante, terwijl Prema Racing als derde start. Ook de meeste van onze landgenoten gaan morgen vanaf een goede plaats van start.
  • Heinz Performance
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Rovera blijft op dreef als het aankomt op kwalificaties. Nadat de Italiaan vorige week nog de pole behaalde tijdens de wedstrijd in Spa-Francorchamps in het kader van het FIA WEC, deed hij dit nu nog eens over in Imola. Aan de meet had hij meer dan drie tienden voorsprong tegenover Mathias Beche, die voor TDS Racing x Vaillante nog de pole bemachtigde in Le Castellet. Ook Louis Déletraz kon voor Prema Racing niets beginnen tegen beide Pro-Am wagens. De top vijf wordt vervolledigd door Cool Racing en Panis Racing. Ugo de Wilde mocht de wagen kwalificeren voor Mühlner Motorsport, maar geraakte niet verder dan een elfde plaats.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 viel er niets te beginnen tegen Malthe Jakobsen. De Deen die uitkomt op de Cool Racing Ligier, startte als snelste en bleef ronde na ronde zijn tijd enorm verbeteren. Wie het dichtste bij kon komen was de DKR Engineering Duqueine. Sebastian Alvarez kreeg de teugels in handen en ook hij verbeterde zijn tijden met elke ronde die hij reed. Daarmee zal hij samen met Tom van Rompuy als tweede van start gaan. Dat terwijl de tweede startrij bevolkt wordt door die Ligiers van Inter Europol Competition en United Autosports.

In LMGTE kregen we een wederoptreden van Sarah Bovy. De Brusselse moest noodgedwongen de wedstrijd vorige week missen vanwege COVID, maar nu ze negatief getest heft, mag ze terug aantreden met de Iron Dames Ferrari. Het heeft haar alleszins niet zwaar geveld, want wederom deed onze landgenote mee voor de pole. Helaas kon ze dit niet verzilveren, gezien Ahmad Al-Harthy net wat sneller reed met de Oman Racing with TF Sport Aston Martin, en moest zij hierdoor genoegen nemen met een tweede plaats in de roze Iron Lynx Ferrari. Derde eindigde Andrew Haryanto in de Absolute Racing Porsche en tevens ploeggenoot van Alessio Picariello, nadat er velen wel hun tijd geschrapt zagen vanwege het overschrijden van de circuitlimieten.

De grid is gekend en is het nu uitkijken naar de race, die morgen vanaf 11:30 uur van start gaat.

Foto's: European Le Mans Series - MPS AgencyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons